Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný příběh: Žena zemřela na rakovinu, své dceři ale nechala dárky a vzkazy na dalších sedmnáct let

Elisa zemřela na rakovinu, i tak ale připravila své dceři překvapení na příštích 17 let.
Elisa zemřela na rakovinu, i tak ale připravila své dceři překvapení na příštích 17 let.  (Autor: koláž blesk.cz/facebook)
Autor: aba - 
2. října 2017
21:12

Smutný příběh ročního miminka a jeho maminky, která prohrála boj s rakovinou, pochází z Itálie. Elisa Girotto (†40) se ale postarala, aby na ni dcera nikdy nezapomněla, a než zemřela, nakoupila speciální dárky, které bude dívka dostávat i s maminčiným vzkazem až do jejích osmnáctých narozenin.

Elisa porodila svoji jedinou dceru Annu 21. srpna 2016. Ten samý den jí lékaři diagnostikovali i rakovinu prsu v pokročilém stadiu. Zároveň jí oznámili, že už jí nezbývá moc času.

To novou rodinu zničilo. Elisa si měsíc nato vzala svého přítele Alessia Vincenzotta, který jí byl velkou oporou. „Náš život najednou ubíhal na dvou kolejích. Radost z narození dcery a boj se zákeřnou nemocí,“ vypráví Alessio.

Elisa ale nad rakovinou nevyhrála a minulý týden zemřela. Ačkoliv mohla se svou dcerkou oslavit jen jedny narozeniny a jediné Vánoce, postarala se, aby na ni její holčička vzpomínala i nadále.

Spolu se svým manželem totiž dceři nakoupila narozeninové a vánoční dárky na sedmnáct let dopředu. Každý pečlivě vybrala, aby ve vhodném věku dala své dceři to, co dívky dostávají od svých matek. K třináctým narozeninám jí například pořídila první šperk. K těm čtrnáctým má pro ni připravený tajný deníček a k osmnáctým globus, na kterém špendlíky označila místa, kam by se její dcera měla během života podívat.

Každý z dárků doprovází i osobní dopis a nahraný vzkaz, ve kterém Elisa dceři poví, proč pro ni vybrala právě danou věc. Rozloučit se nezapomněla ani se svým manželem, kterému po domě schovala dopisy. V tom posledním ho žádá, aby bral jejich dceru všude s sebou, aby si z něj mohla vzít příklad, protože mu bezmezně důvěřuje.

Zobrazit celou diskusi