Vyšehrad se zaplnil stovkami lidí se zájmem nejen o vegetariánskou stravu. „Stále více lidí bere odpovědnost za svůj život do vlastních rukou. Zajímají se o to, co vlastně jedí, kolik odpadu vyhazují a jaké následky má konzumní způsob života pro osobní zdraví i celou planetu,“ vysvětlovala organizátorka Tereza Dlabalová, proč je zájem návštěvníků o akci rok od roku vyšší.

Každého návštěvníka lákalo na festivalu trochu něco jiného. „Máme rádi tady tu energii. Všichni jsou moc přátelští. Mohli jsme si zabubnovat a užít si tu atmosféru,“ těšila se Monika, která přišla i s přítelem. Jiní přišli zejména za jídlem. 

Právě gastronomie je hlavním tématem festivalu. Neustále ovšem roste zájem návštěvníků o zdravý životní styl a ekologii. „Během let pořádání festivalu jsme si uvědomili, že to nelze oddělit a že vědomé nakládání se zdroji, které máme k životu k dispozici, tvoří nedílnou součást přístupu ke stravování,“ prozradila Dlabalová.

Proto během posledních třech ročníků klade vegetariánský festival na tuto oblast větší důraz, což se odrazilo i ve změněném přístupu k nakládání s odpady, které při konání festivalu vznikly. 

Podívejte se na fotografie z neděle:
Fotogalerie
40 fotografií