„Hlídka městské policie spustila záznamové zařízení krátce před výbuchem. Strážníci pořádkové jednotky totiž při kontrole v blízkosti rektorátu uviděli průjezdem hořící automobil a okamžitě s hasicím přístrojem v rukou vběhli do areálu, kde nejprve přes plochu dvora spatřili dělníka (46),“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jak je ze záznamu patrné, strážníci riskovali život. Exploze plynové bomby totiž zazněla jen o malou chvíli později. Přesto jeden ze strážníků rychle nahlédl do dvora a hledal zraněné lidi.

„Uviděl krvácejícího muže poraněného střepinami na ruce a odvedl ho do bezpečí. Současně strážníci požádali o rychlý příjezd záchrannou službu. Raněnému poskytovali první pomoc až do příjezdu sanitky a do ošetřování se výrazně zapojili i hasiči. Ti na místo dorazili na základě telefonátu vrátné z budovy rektorátu,“ doplnil Ghanem. Okolnosti výbuchu se stále prošetřují.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci byli u hořící dodávky krátce před její explozí, vzápětí ošetřovali zraněné muže. Městská policie Brno

Fotogalerie
6 fotografií