Ve středu zaplavily sociální sítě emotivní vzkazy zdrcených krásek. Ve věku jednadevadesáti let zemřel zakladatel slavného časopisu pro pány Playboy Hugh Hefner. „Díky, že jsi byl takovým průkopníkem a změnil jsi tolik životů, obzvlášť ten můj. Odpočívej v pokoji,“ napsala herečka a modelka Jenny McCarthy (44). „Byl legendou, inovátorem a jediným svého druhu. Bude se mi stýskat,“ napsala podle deníku Aha! Paris Hilton (36). Vyjádřit soustrast nezapomněla ani Pamela Anderson (50), která se stala nedílnou součástí Playboye. Ta na sociální síť nahrála video, v němž v slzách vzkázala: „Sbohem, Hefe…“

Postelí slavného miliardáře prošla spousta krásek. Tři z nich si dokonce vzal. První ženou byla Mildred Williams (91), s níž se seznámil na studiích na Northwesternské univerzitě. Pár si řekl ano v roce 1949, tehdy ještě rodák z Chicaga pracoval jako neznámý novinář pro magazín Esquire. Ten však v roce 1952 opustil poté, co mu odmítli přidat 5 dolarů, a rozhodl se založit svůj časopis. Ten pojmenoval Playboy a jeho první číslo se objevilo na stáncích o rok později. Tahákem pro první číslo nového časopisu byla tehdy ještě nepříliš známá kráska Marilyn Monroe (†36).  Z Playboye se stal rychle fenomén.  Hefnera od té doby s Marilyn pojilo velké přátelství. Miliardář si dokonce přál po smrti spočinout vedle ní. Proto si koupil hrob na hřbitově v Los Angeles, který je hned vedle toho jejího.    

První manželství mu krachlo v roce 1963. Z manželství vzešly dvě děti Christie (64) a David (62). Důvodem rozvodu měla být nevěra, kupodivu její. Po rozvodu se Hefner vykašlal na dlouhodobé vztahy a stal se z něj král večírků. Útěchu nacházel v náručích krásných playmates, jak se modelkám fotícím pro Playboy začalo říkat. Do chomoutu znovu vlezl až v roce 1989, kdy si řekl ano s playmate Kimberley Conrad (55), která mu dala syny Marstona (27) a Coopera (26). Pár se rozvedl v roce 2010 a Hefner si záhy vzal modelku Crystal Harris. Ta však v předmanželské smlouvě souhlasila, že se vzdává nároku na dědictví, tudíž ze jmění, které je odhadované na více než miliardu korun, neuvidí nic. Majetek si rozdělí jeho čtyři děti a část poputuje na charitu.

VIDEO: Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka. youtube.com, NBC

Fotogalerie
33 fotografií

Více o životě Hugh Hefnera čtěte ZDE