Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Milovníci Hry o trůny se mohou radovat. V květnu rozezní hudba ze seriálu O2 arenu

Autor: ČTK, var - 
27. září 2017
16:34

Hudba z úspěšného seriálu Hra o trůny televizní společnosti HBO rozezní v květnu příštího roku O2 arenu v Praze. Skladbami ze všech sedmi sérií provede diváky autor hudby a skladatel Ramin Djawadi, který stojí i za hudbou z dalšího slavného seriálu z produkce HBO Westworld nebo z filmu Souboj titánů. Evropské turné navazuje na letošní šňůru koncertů v USA a Kanadě. 

Fantasy seriál Hra o trůny vznikl na motivy zatím nedokončené série románů amerického spisovatele George Raymonda Richarda Martina nazvané Píseň ledu a ohně. Děj se odehrává v mytické říši Západozemí, kde léta a zimy trvají celé roky.

Představením Hra o trůny Live Concert Experience divákům na začátku letošního roku se mi splnil sen, který pochází z myšlenky staré tři roky,“ svěřil se Djawadi. „Produkce přivedla do života svět Západozemí skutečně uhrančivým způsobem a jsem nadšený, že mám příležitost sdílet tuto zkušenost s fanoušky nejen v Severní Americe, ale také poprvé za mořem, v Evropě,“ dodal autor.

Vstupenky budou stát od 1690 do 2490 korun

Podle Jeffa Peterse ze společnosti HBO zhlédnou diváci v Evropě aktualizovanou verzi představení. Na letošních koncertech zaujalo diváky především pódium rozdělené na několik částí pojmenovaných podle lokací ze seriálu. Část orchestru a sboru tak vystupovala na scéně s názvem Zimohrad, další hrála na jevišti Královo přístaviště. Jde o sídla dvou významných rodů, které mezi sebou v seriálu soupeří.

Kromě Prahy se skladatel s orchestrem a sborem představí také v Berlíně, Paříži, Londýně či Dublinu. Vstupenky na pražské představení 16. května budou v prodeji za 1690 až 2490 korun.

O2 arena nepředstaví filmovou hudbu poprvé. Letos v únoru v ní Plzeňská filharmonie doprovodila druhou část filmové trilogie Pán Prstenů: Dvě věže. První díl Pán prstenů: Společenstvo prstenu doprovázený orchestrem měl v O2 areně premiéru loni 18. června. Na třetí díl trilogie pak mohou diváci vyrazit letos 2. prosince.

Video  Sedmá řada Hry od trůny začala na stanici HBO 17. července 2017. • Trailer  - HBO, INT
Video se připravuje ...

Vše o seriálu Hra o trůny najdete ZDE >>>

Podívejte se na mapu nejdůležitějších míst seriálu Hra o trůny ZDE

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi