Havárie dvou aut se odehrála krátce po půl jedenácté, na místo ihned vyrazily dvě jednotky profesionálních hasičů. „Felicie ležela mimo silnici na střeše, passat zůstal na silnici. Všichni cestující byli při příjezdu hasičů mimo havarovaná vozidla,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Hasiči asistovali záchranářům při ošetřování zraněných a havarovaná auta zabezpečili před případným požárem,“ informoval mluvčí s tím, že na menší únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent, který později uklidili.

Kromě třech zraněných si velké trauma z nehody odnesly především dvě malé děti. Hasiči se proto snažili jejich pozornost upoutat na hračky. „Zasahující hasiči dali dvěma dětem předškolního věku z jednoho havarovaného auta dva plyšové dráčky Hasíky, aby je uklidnili,“ řekl mluvčí.

Podle Kůdely s sebou hasiči neměli plyšáky náhodou. Mají je s sebou všechna zásahová vozidla v kraji. „Hasiči vozí již několik let plyšové hračky zelených dráčků Hasíků s červenou přilbou právě kvůli dětem, které jsou účastníky dopravních nehod, svědky požárů a dalších kritických událostí. Hasík v rukou dítěte jej obvykle velmi uklidní a dítě se přestane bát,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie