Tříska i s manželkou Karlou Chadimovou (74) a dvěma dcerami v 70. letech emigroval do Kanady, odkud se posléze rodina přesunula do Kalifornie. V průběhu let vystřídali mnoho adres, po čase ale zakotvili v Los Angeles.

Nejenže se herec dokázal prosadit v Hollywoodu, ale v Americe našel navíc druhý domov. Po revoluci se ale do Česka rád a často vracel kvůli novým rolím. Tentokráte odletěl do Prahy kvůli připravovanému filmu Jiřího Mádla (30) Na střeše. Den před začátkem natáčení ale spadl z Karlova mostu a následně zemřel na ARO v Ústřední vojenské nemocnici.

VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Stále se spekuluje, zda jen přecenil své síly a ze zábradlí mostu spadl nešťastnou náhodou, nebo šlo o pokus o sebevraždu. Druhé možnosti ale většina jeho blízkých odmítá věřit. „Než odletěl, byl naprosto v pořádku. Smál se, neustále mluvil o natáčení,“ popsal Třískovo chování jeden z jeho amerických sousedů pro Expres.cz.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

„Byl před svým odjezdem dost komunikativní. Prostě v pohodě,“ uvedl hercův známý, podle kterého je dost nepravděpodobné, že by mohlo jít o sebevraždu. „Říkal, jak moc se těší. Zároveň se hodně připravoval,“ dodal pro Expres.cz. Ostatně o přípravu mohlo jít do jisté míry i ve chvíli, kdy Tříska na mostě riskoval lezením do výšky. Nový film, na který se tolik těšil, se totiž měl z velké části odehrávat na střeše. 

VIDEO: Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom!

Video
Video se připravuje ...

Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom! FTV Prima

VIDEO: Co Jana Třísku (†80) tížilo na srdci? Svět je plný krutosti...

Video
Video se připravuje ...

Co Jana Třísku (†80) tížilo na srdci? Svět je plný krutosti... Petr Soukup

Vše o smrti herce Jana Třísky na Blesk.cz zde>>

Fotogalerie
84 fotografií