Na muže zavolali policii kolemjdoucí, kteří na balkoně zpozorovali hýbající se pytel. „Na pytli byl patrný pohyb zvířete uzavřeného uvnitř. Hrozilo, že propadne mezi zábradlím na zem. K tomu také po malé chvíli došlo, policisté jej ale stihli zachytit do již připravené deky,“ komentoval tehdy mluvčí policie Richard Palát.

Namísto psa ale v pytli našli policisté šest slepic, dvě z nich už byly uhynulé. Vysvětlení měl tyran zvířat vcelku originální. Slepice chtěl původně zabít a sníst, ale měl hodně práce, a tak musel svůj záměr ještě o chvíli odložit...

Ráno sice slepice kontroloval a zjistil, že jedna z nich uhynula, ale přesto si neuvědomil, že by pobyt v pytli mohl zvířatům vadit. Zvířata chtěl muž nakonec usmrtit po práci, to už ale kvůli pozorným kolemjdoucím nestihl.

„Uhynulé slepice si na místě převzala veterinářka, k příčině úhynu uvedla, že se zřejmě jednalo o přehřátí, dehydrataci a udušení,“ uvedl Palát.

Okresní soud v Ostravě muži momentálně vyměřil 200 hodin obecně prospěšných prací. Podle mluvčího soudu Lukáše Delonga mají nyní státní zástupce i obžalovaný lhůtu osm dní, během které mohou podat proti trestnímu příkazu odpor.

VIDEO: Podívaná jen pro silné povahy, zrůdy polily pejska lepidlem, ten bojoval o život

Video
Video se připravuje ...

Jen pro silné povahy: Týraný pejsek politý lepidlem bojoval o život Blesk TV