Pryč jsou už časy, kdy psi trávili celý život připoutaní řetězem k boudě na dvorku. Dnes obvykle žijí s námi v bytě či domě. Oddaně a nezištně čekají pod stolem, když jíme, leží vedle nás na gauči při sledování televize, spí v naší posteli. Jsou zkrátka členy rodiny.

Možná vás překvapí, že čtyřnohých mazlíčků máme dokonce nejvíc z celé Evropy. Chlupatého kamaráda najdeme dle statistik v každé druhé domácnosti. A rozhodně se u nás nemají špatně. Za péči o ně, která zahrnuje krmivo, veterinární ošetření, oblečky, hračky, doplňky, i psí hotely a kosmetické salóny, utratíme ročně téměř třináct miliard korun.

Rozkouše váš mazlíček všechno, co mu přijde do cesty? Ať jsou to vaše nové boty, potah na postel nebo na míru vestavěná skříň? V následujícím videu vám odborník poradí, co mu dát na hraní, aby vám byt zůstal pohromadě:

Video
Video se připravuje ...

Jaká hračka je pro pejska nejlepší? Záleží na věku, stavu zubů i povaze. Blanka Kubíčková

Pejskům zkrátka pořídíme vše, co jim na očích vidíme. I to, co si myslíme, že je pro ně nejlepší. Často však zapomínáme na tu nejpodstatnější věc. A tou je vlastní pelech. Vyhrazené místo, kde se náš čtyřnohý přítel bude cítit šťastně, pohodlně a bezpečně. V takovém pelíšku bude rád trávit čas, odpočívat, hrát si, spát, a vy tak budete mít svoji postel zase jen pro sebe.

Možností, jak takový psí pelech pořídit, máte hned několik. Od nákupu těch obyčejných v chovatelských potřebách přes pořízení nějakého designového kousku od renomovaného návrháře až po zapojení vlastní kreativity a puštění se do vlastnoruční výroby. Využít se dají věci, které by jinak skončily někde na skládce nebo ve sběrném dvoře. Například staré pneumatiky, dřevěné sudy, nepoužívané komody či noční stolky. Nevěříte? Tak si prohlédněte naši velkou fotogalerii, ve které najdete více než padesát pelechů psů z celého světa.