Jako dítě byl malý Otakar nesmělý, velmi dlouho prý vůbec nemluvil. „Tatínek už dokonce zvažoval, že mě vezme k dětskému psychologovi. Naštěstí to nakonec nebylo nutné,“ směje se syn skvělého herce, recitátora a dabéra Otakara Brouska st. (†89). Právě díky plachosti ale přišel ke své přezdívce.

„Jednou se mě nějaké sousedka zeptala, jestli jsem chlapeček, nebo holčička. A já, jak jsem byl nemluvný a navíc plachý, jsem jí odpověděl: Ťulda! Miloval jsem totiž Spejbla a Hurvínka a Hurvínek svému tatínkovi říká taťulda. Takže jsem tím tehdy zřejmě chtěl říct, ať se zeptá táty... A zůstalo mi to dodnes,“ prozrazuje v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

Ne všichni jsou ale z přezdívky, která se ho roky drží jako klíště, nadšení. „Mně třeba oslovení Ťuldo vůbec nevadí, jsem na to zvyklý. Ale manželka tuhle mou přezdívku nemá ráda ani trochu a v životě mi tak neřekla. Říká mi různě – Brouso, Brusinko... Ale Ťuldo nikdy,“ přiznává Brousek.

S první manželkou, herečkou Zuzanou Mixovou (62), má Báru (27) a Ondřeje (36), který je muzikantem a také hercem. Z druhého manželství s tanečnicí Helenou má syna Kristiána (18).

VIDEO: Brousek nemá rád Vánoce.

Video
Video se připravuje ...

Brousek nemá rád Vánoce, letos budou smutnější. Poprvé bez táty! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička, Luděk Mazák

Fotogalerie
10 fotografií