Nejméně 40 minut seděl na kamenném zábradlí mostu, opíral se o sousoší sv. Norberta, Václava a Zikmunda, dvakrát dokonce slezl, aby se zase vyšvihl zpátky, než se za nejasných okolností zřítil do studených vln Vltavy. Podle svědků pak herec čekal na vysvobození z vody, která neměla víc než deset stupňů, nesmyslně dlouho.

Jedna z místních obchodnic nám dokonce řekla, že trvalo deset minut, než se někdo rozhoupal k činu! Blesk teď získal exkluzivní snímky ze záchranné akce dvou chrabrých Poláků, kteří jako jediní pro tonoucího herce skočili do řeky, ačkoli jim v jejich duchapřítomném konání bránila posádka lodi.

„Muž ležel bez známek života na hladině. Obrátili jsme ho obličejem nahoru, popadli pod rameny a plavali jsme s ním k naší lodi. Když jsme ho vytáhli na palubu, nejevil známky života, v obličeji byl sinalý,“ popsali Blesku oživovací pokusy. Dokazují to i fotografie, na kterých Jarosław Jasita (40) a Jarosław Ruda (39), důlní záchranáři z polského Rybniku, vytahují bezvládného Třísku z vody.

„Projížděli jsme zrovna výletní lodí okolo. Mysleli jsme, že to jsou nějací otužilci, kteří si jen tak plavou... Když vtom jsme zjistili, že vlastně zachraňují tonoucího muže. To jsme samozřejmě netušili, že jde o pana Třísku,“ popsali nám drama dva svědci, kteří Blesku snímky poskytli, aby oslavili statečné cizince, kteří jediní nabídli pomocnou ruku.

VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu.

VIDEO: Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom!

Video
Video se připravuje ...

Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom! FTV Prima

Fotogalerie
64 fotografií