Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Znásilnění sestry na Bulovce se nestalo: Soud Afghánce (20) osvobodil!

Autor: ljš - 
26. září 2017
15:53

Šlo maximálně o přestupek! Tak rozhodl pražský městský soud v případu údajného znásilnění zdravotní sestry v Nemocnici Na Bulovce, kterého se měl dopustit dvacetiletý Afghánec. Soud ho v úterý zprostil obžaloby.

V rozpacích z případu byla i státní zástupkyně, která ve své závěrečné řeči uvedla, že jí chybí motiv obžalovaného. „Proč by se dopustil takto závažného jednání, které je v rozporu s jeho zásadami, vírou, morálkou. Na druhou stranu absolutně nechápu, proč vedl paní poškozenou na pokoj, když po ní chtěl jen prášek na bolest,“ řekla. Dodala, že je přesvědčená, že se na pokoji „něco“ stalo. „Je otázka, jestli si to poškozená vyložila správným způsobem,“ uvedla.

Mladík se po celou dobu odvolával na to, že mezi ním a sestrou došlo k nedorozumění. Prý po ní pouze požadoval léky na bolest v boku. Žena ale tvrdila, že ji tahal za ruku a sahal si přitom na penis. „Jednání, tak jak bylo popsáno ze strany poškozené, nevykazuje veškeré znaky dokonaného trestného činu znásilnění,“ řekl k tomu Afgháncův obhájce. 

Jako znásilnění případ nakonec nekvalifikoval ani soud. Podle něj se mohlo jednat maximálně o přestupek. Věc proto postoupil Úřadu městské části Praha 8.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání