Fanoušci herce Jana Třísky, kteří jsou zdrceni jeho tragickou smrtí, nerozumí tomu, co se vlastně stalo. Proč jejich oblíbenci takovou dobu nikdo nepomohl a co vlastně dělala říční policie, která má k dispozici několik plavidel. O tom se hojně diskutuje zejména na sociálních sítích. Policie se ale brání.

„Nevím, jak je možná nějaká kritika. Je si třeba uvědomit, že máme na starosti úsek třiceti kilometrů řeky s pěti plavebními komorami,“ řekla webu Expres.cz vedoucí Kanceláře ředitele Městské policie Praha Irena Seifertová s tím, že v sobotu odpoledne byli ve službě čtyři strážníci.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenohorská vzpomíná na Jana Třísku. Eliška Vinterová, Jan Jedlička

„Co se týká služební lodě městské policie – v době události se služební loď pražských strážníků pohybovala v úseku pod Vyšehradskou skálou. Osm minut po čtvrté hodině odpoledne přijala hlídka poříčního útvaru oznámení na služební telefon od Policie ČR, že z Karlova mostu skočila do Vltavy osoba, která pluje po vodní hladině, ale nehýbe se,“ popsala celou situaci mluvčí s tím, že se muselo rozmyslet, jak se strážníci na místo dostanou nejrychleji.

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Filipovská vzpomíná na Jana Třísku. Eliška Vinterová, Jan Jedlička

„Hlídka poříčního útvaru vyhodnotila, že v případě plavby přes plavební komoru Smíchov by se na místo dostavila cca za 25 minut, proto se rozhodla využít služebního vozidla. Na náplavku u Karlova mostu se dostavila 15 minut od převzetí oznámení. Zde se již nacházely složky IZS,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Jan Tříska zemřel v noci z neděle na pondělí. V sobotu odpoledne ho do Ústřední vojenské nemocnice převezli záchranáři poté, co ho vylovili z Vltavy, do které spadl z Karlova mostu.

Vše o smrti Jana Třísky čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
46 fotografií