„Jsem z toho rozviklaný, musím na to pořád myslet. Byl to výborný herec,“ uvedl pro web Expres.cz ke smrti Třísky Zdeněk Srstka. O sobotní nešťastné události na Karlově mostě se prý dozvěděl během nedělního odpoledne a hned se obával, že to nemůže skončit dobře.

„Nebyl jsem příliš optimista. A kdyby přežil, bál bych se, aby po takovémto úrazu neměl trvalé následky,“ přisvědčuje Zdeněk, který má coby bývalý kaskadér s pády z výšky bohaté zkušenosti. Ostatně i z místa, které se představiteli Igora Hnízda v Obecné škole stalo osudným. „Z Karlova mostu jsme skákali taky a tehdy se tu zabil jeden americký kaskadér. Spadl do vody a špatně to odhadl,“ vyprávěl pro Expres.

Video
Video se připravuje ...

DRSNÉ VIDEO: Bezvládný Jan Tříska (†80) ve Vltavě, marný pokus o záchranu TV NOVA

Podle něj ale není největším problémem výška. „Pro kaskadéry to sice žádná výška není, ale ta voda je tvrdá jako beton,“ osvětlil problematiku Srstka, který se dnes věnuje hlavně moderování pořadu Chcete mě? a v minulosti si zahrál i ve spoustě filmů. Herci tak prý nemohlo ani pomoci, že jen malou chvíli po pádu ho vytáhli z vody a začali oživovat.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

Z výpovědí očitých svědků se zdá, že Tříska seděl na okraji mostu. Když k němu prý přistoupila místní ochranka, skočil do vody. Podle některých svědků se jednalo o jasný pokus o sebevraždu, což nicméně policie zatím vyloučila.

„Jestli neměl třeba slabou chvíli. Že by neměl peníze nebo že by ho trápily jiné podobné problémy, to netuším. Možná v těch letech cítil nějakou beznaděj, že ten život mu nějak upláchl,“ rozpovídal se pro Expres Srstka o možných důvodech kolegova dobrovolného odchodu ze světa.

Policie přitom tuto variantu nepotvrdila. „Dosud zjištěné skutečnosti inklinují k tomu, že se jednalo o spíše nešťastnou náhodou než o cílené jednání 80letého muže,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Jak na Třísku vzpomínají kolegyně? Podívejte se na videa!

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Filipovská vzpomíná na Jana Třísku. Eliška Vinterová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenohorská vzpomíná na Jana Třísku. Eliška Vinterová, Jan Jedlička

Vše o Janu Třískovi na Blesk.cz čtěte zde>>

Fotogalerie
53 fotografií