Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Agresivní pes napadá lidi z Rakovníka: Strážníci prý nabádají občany, ať ho sami odchytí

Agresivní pes napadá lidi z Rakovníka: Strážníci prý nabádají občany, ať ho sami odchytí (ilustrační foto).
Agresivní pes napadá lidi z Rakovníka: Strážníci prý nabádají občany, ať ho sami odchytí (ilustrační foto).  (Autor: iStock)
Autor: dce - 
25. září 2017
12:19

Po Rakovníku se již delší dobu pohybuje volně agresivní černý pes. Napadl již několik lidí. Městská policie údajně oběti nejprve vyzvala, ať psa samy odchytí, a později se vymluvili, že na odchyt je již příliš tma! Strážníci ale tvrdí, že od občanů žádnou zprávu nedostali...

„Chtěla bych upozornit na to, že po městě se pohybuje černý pes bojového plemene. Jeho majitel byl už prý i u soudu, a to kvůli tomu, že svého psa nemá na vodítku. Už v minulosti měl napadnout několik lidí a nyní se znovu volně pohybuje po městě. V minulém týdnu jsem vyšetřovala hned dvě ženy, které pes napadl,“ uvedla podle Deníku doktorka Anna Cajthamlová na posledním zasedání zastupitelstva města.

Pes ve většině případů nejprve napadal mazlíčky, které lidé venčili po městě, a následně i majitele, kteří své pejsky před útokem bránili. Sami přitom utrpěli poranění. Útoky městské policii údajně nikdo nenahlásil, žádost o odchyt byla ale podána několikrát.

„Jedna z těchto žen se mi svěřila, že opakovaně volala na policii, aby psa přijela zpacifikovat. Jednou jí prý bylo řečeno, že ho má chytit a že si pro něj policie přijede. Jelikož kvůli zraněním, které při útoku utrpěla, byla jeden a půl měsíce v neschopnosti, tak se psa pochopitelně velmi bojí. Podruhé, když na policii volala a dožadovala se jeho odchytu, jí bylo údajně sděleno, že už je na tento úkon tma,“ popsala Deníku Cajthamlová. Je ale možné, že žena volala na státní policii na linku 158, která ovšem odchyty zvířat neřeší.

„Pokud napadená žena volala na linku 156, tak jsem si jistý, že jí strážníci určitě neřekli, že k případu nevyjedou, protože se zešeřilo. Poslední tři měsíce jsou všechny hovory na tuto linku nahrávané a nelze je vymazat, takže by si takový přístup strážníci určitě nedovolili,“ konstatoval velitel městské policie. Podobné hlášení prý nebylo zachyceno.


koliaska ( 23. dubna 2018 08:15 )

No nevím. Dle mého u agresivního psa nemusí vždy být na vině majitel. My například máme psa, který i přes to, že jsme se o něj dobře starali neustále utíkal a byl také agresivní. Naštěstí ale nikdy nikoho nepokousal. Všechno u něj vyřešila až kastrace u http://www.metropolevet.cz/kastrace-psa-praha/

Esperansa1 ( 9. října 2017 02:35 )

 Vsichni jste chytry jak radia. Zalezi vzdy na vychove majitele. Co posral panicek pak odsira pes. Mam dva psy a kdybych se jim nevenovala a nekrmila atd tak asi taky nebudou miloucky gaucovi psici.

sores ( 25. září 2017 15:29 )

Pokud napadá lidi, zastřelit ho, lidský život je cennější! Feny porodí další štěňata.

moiaza ( 25. září 2017 13:57 )

Pomáhat a chránit. Jen teď nevím koho. Toho psa, nebo ty lidí?

villon ( 25. září 2017 13:54 )

Nebojte, on nekouše😂😂pejskařská klasyka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání