Jednatřicetiletý muž využíval seznámení internet – jako ostatně spousta lidí jeho věku. Jenže na rozdíl od mužů hledajících na online seznamce lásku měl Dominik s vybranými ženami úplně jiné úmysly – zajímaly ho hlavně jejich peníze. 

„Dělá to fikaně – řekne, že potřebuje peníze na projekt, který dělá v práci, a že mu to z práce proplatí až za měsíc. A že to potřebuje akutně,“ popisuje jedna z poškozených podvodníkovy praktiky na nahrávce, kterou má Blesk.cz k dispozici. Dalším ženám muž podle policie tvrdil, že potřebuje na pronájem bytu nebo provoz firmy. 

Z deseti poškozených, které zatím policie eviduje, takovým způsobem vylákal už dva a půl milionu korun. Jedna z žen mu půjčila dokonce 900 tisíc.

„Většinou to zkouší na děvčata, která jsou hodná a snaží se ostatním pomoci, takže mu peníze dají pod podmínkou, že jim to do týdne, maximálně do měsíce vrátí,“ řekla poškozená s tím, že muž působí velmi důvěryhodně a má podle ní tak dobře propracovanou psychologii, že dívky nemají žádné pochybnosti.

Muž je ve vazbě

Muž ale není žádný začátečník. Stejně jednal už v minulosti, dokonce si několikrát změnil jméno (naposledy z Dominika Myšáka na Dominika Dona). Na tehdejší výzvu policie se ozvala jedna poškozená. Protože muž ale v trestné činnosti pokračoval, je od začátku září stíhán vazebně. 

„Kriminalisté muže stíhají pro trestné činy podvod a zpronevěra,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. „Jestliže jste se také stali obětí muže zachyceného na obrázku, ozvěte se na linku 158,“ vyzývá další případné poškozené.

Jednání podvodníka popsala policii jedna z poškozených: