„Ten pokojíček se mi zdá malý,“ zněla poslední SMS zpráva, kterou Denisa stihla odeslat. Týkala se poznámky k rozestavenému domu, který s manželem Šimonem začali stavět kvůli založení rodiny. Domečku ani dětí už se ale bohužel Denisa nedočká. Poté, co přišla k přechodu pro chodce jí dal přednost autobus, když ale vstoupila do vozovky, ve druhém jízdním pruhu ji srazil nepozorný řidič osobního auta.

Přesně po týdnu od tragické události se s Denisou konalo poslední rozloučení. Její manžel Šimon své zesnulé ženě splnil přání. „Když přišla řeč o pohřbu, řekla: Chtěla bych veselý pohřeb plný hudby a barev. Nebojte se tedy obléknout tak, abyste se cítili dobře, jako byste ji chtěli navštívit,“ vzkázal přátelům manžel hudebnice a bubeník kapely Mirai Šimon.

Několik smutečních hostů sice přišlo oděno do černé barvy, spousta lidí ale Denisino přání vyslyšela a do Evangelického kostela v Ostravě přišla oblečena barevně. Mezi hosty nechyběla rodina zesnulé hobojistky, kolegové, přátelé, známí, spolužáci ze školy, ale i lidé, kteří Denisu osobně neznali, a přesto je její osud zasáhl. Slzám se v kostele bránili smuteční hosté jen těžko.

Lidem ráda dělala radost

„Deniska měla moc ráda lidi. I ty, nad kterými jiní už zlomili hůl. Ráda u sebe přijímala návštěvy a také ráda navštěvovala,“ připomněl při smuteční řeči jeden z rodinných příslušníků. „Jednou mě například v jednu hodinu ráno probudila vůně z kuchyně, a když jsem přišel, viděl jsem Denisu, jak peče pro své kamarády. Pekla tak pozdě, protože dříve to nestihla,“ vzpomínal na jednu z chvil, které dívka věnovala tomu, aby mohla udělat radost druhým.

Vchod kostela krášlily barevné balonky nafouknuté héliem. Po obřadu je hosté odvázali a spolu s modlitbou vypustili do nebe, čímž se s tragicky zemřelou hudebnicí rozloučili.

VIDEO: S tragicky zesnulou Denisou se lidé rozloučili vypuštěním balónků.

Video
Video se připravuje ...

Se zemřelou hudebnicí se smuteční hosté rozloučili vypuštěním balónků do nebe. Soňa Molatová

S manželem je pojila láska k hudbě

Denisa byla nadanou umělkyní. Od svých 11 let hrála na hoboj. V roce 2006 úspěšně složila zkoušky na Janáčkovu konzervatoř a od roku 2015 byla členkou Janáčkovy filharmonie. Získala 1. místo v soutěži Concertino Praga a 2. místo v soutěži konzervatoří. Díky své lásce k hudbě poznala na konzervatoři svého budoucího manžela Šimona.

Toho momentálně podle jeho slov drží nad vodou verše, které si Denisa jako věřící podtrhovala v Bibli. Tu si doplnila také o papírky se jmény lidí, za které se modlila. „Co mě v posledních dnech drží nad vodou, jsou verše, které si podtrhávala ve své Bibli. Jsou přesně takové, jaké bylo i její srdce, plné lásky, víry a naděje,“ napsal na sociální síť Denisin manžel. Spolu s fotografiemi chce verše zveřejnit na Instagramu své zesnulé manželky a časem také na stránkách denisabila.cz.

 

Fotogalerie
16 fotografií