Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Teroristo, kliď se z mé země!“ řvali v New Yorku na Erdogana. Pak začala bitka

Autor: ČTK, var - 
22. září 2017
12:45

Americká policie zasahovala ve čtvrtek večer v jednom z newyorských hotelů, kde se strhla rvačka mezi stoupenci a odpůrci tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Napsal to list The New York Times. Násilnosti vyvolala zlobná reakce jednoho z návštěvníků na projev, který Erdogan pronášel v hotelovém kongresovém sále.

„Jste terorista, kliďte se z mé země!“ volal podle newyorského listu na Erdogana jistý muž, na jehož výkřik okamžitě reagovali fyzickým násilím stoupenci tureckého prezidenta. Policie zadržela pět osob, nikdo nebyl vážněji zraněn. Erdogan musel projev na několik minut přerušit.

Protest podle The New York Times zorganizovali kurdští aktivisté na protest proti zločinům, kterých se turecký režim údajně dopouští na kurdském obyvatelstvu. Erdogan, který se v New Yorku účastnil Valného shromáždění OSN, v hotelu na Times Square promluvil na pozvání Turecko-amerického národního výboru.

Letos v květnu zaútočili při Erdoganově návštěvě v USA příslušníci jeho ochranky na skupinu pokojných demonstrantů před tureckým velvyslanectvím ve Washingtonu. Devět lidí bylo převezeno do nemocnice, washingtonský soud později obvinil 15 tureckých bezpečnostních agentů z ublížení na zdraví.

tgbg ( 22. září 2017 19:14 )

Spojenec ruských fašistů, islamistů a neonacistů Erdogan dostal v USA za vyučenou!!!!

marianskelazne ( 22. září 2017 14:54 )

Maji pravdu,je to zlocinec- kdo jeho bude soudit???

Zobrazit celou diskusi