Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rodina, která uhořela při nehodě: Martínka (†3) a Milánka (†4) pochovali v bílých rakvích

Autor: shp - 
22. září 2017
11:41

Velký smutek, pláč a nezodpovězené otázky. Ve slovenských Plášťovcích se ve čtvrtek přišlo 300 lidí rozloučit se Zuzanou (†27), jejím přítelem Martinem (†24) i oběma jejich dětmi Martínkem (†3) a Milánkem (†4). Ti tragicky zahynuli v neděli vpodvečer při hrozné autonehodě nedaleko Šiah v Levickém okrese. Co se v osudný okamžik stalo, stále vyšetřuje policie.

Tragédie, jakou v obci nepamatují, se stala v době, kdy se mladá rodina těšila na narozeniny malého Milánka. Ten by v pondělí oslavil své páté narozeniny. Právě v neděli jeli všichni do Levic, kde chtěli pro spolužáky a kamarády ze školky, kam oba chlapci chodili, koupit sladkosti a další dobroty na domácí oslavu. Bohužel, namísto oslavy jim museli nejbližší vystrojit pohřeb. Strašlivou srážku s protijedoucím polským autobusem nikdo ze čtyřčlenné posádky auta nepřežil.

Jako by hrou osudu pohřeb mladé rodiny, stejně jako jejich tragickou smrt, doprovázel hustý déšť. Nebesa se spolu se všemi smutnícími rozloučila nejenom s oběma rodiči, ale i se dvěma malými andílky, kteří měli ještě celý život před sebou. Déšť, který padal z oblohy, dával možná i takto najevo, že i nebesa pláčou nad smrtí dvou malých děťátek a jejich rodičů. Pohřeb, kterého se zúčastnily tři stovky lidí, vypadal výjimečně.

Čtyři rakve dávaly tušit, že se stalo něco hrozného. Pohled na dvě bílé, ve kterých leželi bratři Martínek a Milánek, trhal srdce. „Bože, takoví zlatí byli ti malí a takto strašně skončili. I ti jejich rodiče, tak mladí zemřeli, vždyť to je hrůza,“ povzdychla si pro web Pluska.sk skrze slzy jedna z přítomných žen na pohřbu. Skutečně, stačila jedna sekunda a celá rodina zůstane už jenom ve vzpomínkách.

Slzám se na pohřbu neubránil věru nikdo. Obzvlášť těžce ho nesla ředitelka školky, do které oba chlapci chodili. „Pamatuji si, jak k nám přišel Milánek i jeho bratříček Martínek. Byli velmi zlatí, ten starší se o mladšího vzorně staral. S láskou na vás ve školce budeme vzpomínat a navždy zůstanete v našich srdcích. Spinkejte v pokoji,“ řekla ve smuteční řeči s pláčem ředitelka mateřské školky Klára Olczárová.

Čtyři rakve potom dvě auta převezla nedaleko hrobu a po jedné je zřízenci pohřební služby snesli k velké jámě, kde je po jednom pochovali. Nejdřív rodiče, které zaházeli hlínou, po nich i dva malé andílky. Vyšetřování smrti rodiny je stále na začátku, webu se však podařilo zjistit, že za jejich smrtí nemusí stát mokrá vozovka, ale něco úplně jiného.

Polský řidič autobusu měl totiž policistům říct, že si těsně před srážkou všiml, že řidič osobního auta má hlavu otočenou směrem dozadu. Je tedy možné, že se Martin na okamžik otočil směrem k synovi sedícímu vzadu, volantem otočil doleva a v protisměru se srazil s autobusem, který v tu dobu vezl asi 50 výletníků. Následek byl katastrofální.

Vyšetřování této mimořádně tragické nehody stále probíhá, a co se možné příčiny týče, pracujeme s vícero verzemi. Konkretizovat jakými ale v tomto stadiu nebudeme,“ uvedla policejní mluvčí Renáta Čuháková. Ať dopadne vyšetřování jakkoliv, životy mladé rodině už zpět nevrátí.

Slovenskem letos otřásla i autonehoda, při níž zemřela dcera s otcem, když se vraceli z promocí:

moiaza ( 22. září 2017 18:27 )

Nevíte nic a děláte se chytrými. Mohli byste být členy ODS! Je to hrozná tragédie a je úplně jedno, co bylo příčinou. Život jim nic už nevrátí. Jen škoda, že v tom autě neseděli hlupáci z niže psané diskuze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání