Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tak už je na světě. Nejpočetnější rodina v Británii se rozrostla o dvacáté dítě

Autor: ČTK, mah - 
21. září 2017
20:10

Manželé Sue (42) a Noel (46) Radfordovi se mohou pochlubit největší rodinou v Británii. Ta se jim navíc ještě rozrostla. Narodil se jim totiž jedenáctý syn, který dostal jméno Archie. Kromě deseti bratrů má navíc devět sester, dohromady je tak dvacátým dítětem manželů. Ti ale v rozhovoru s deníkem The Sun uvedli, že další děti už nechtějí.

Oba manžele jejich rodiče kdysi opustili a jsou adoptovaní. První dítě spolu měli, když bylo Sue 14 let. Vzali se o čtyři roky později. Vlastní pekařství a žijí v domě s deseti pokoji. Jezdí v patnáctimístném voze.

Manželé Radfordovi z města Morecambe měli zatím dohromady 19 dětí: Chrise, Sophii, Chloe, Jacka, Daniela, Luka , Millie, Katie, Jamese, Ellie, Aimee, Joshe, Maxe, Tillie, Oscara, Caspera, Hallie a Pheobe. Syn Alfie zemřel v roce 2014 při porodu. Nyní přibyl nejmenší Archie.

Sue, která je navíc trojnásobnou babičkou, porodila první dítě už ve svých čtrnácti letech. Po pětileté pauze začal pár od roku 1994 plodit potomky takřka s železnou pravidelností.

Život početné rodiny zachycuje i jejich vlastní reality show. Ta ukazuje například každodenní starost Noela, který do práce jezdí minibusem, aby mohl cestou odvézt do školy ty potomky, kteří jsou školou povinní.

Nakrmit takto početnou rodinu také vůbec není lehké. Rodinka každý den spořádá jídlo za bezmála 300 liber (9300 korun). Jen během snídaně padne 18 lahví mléka, tři litry džusu a tři krabice cereálií.

Náročné to rodiče mají i s dárky. K narozeninám dostává každý sourozenec dárky do 100 liber. Jenom to dává dohromady 1900 liber (58 900 korun). O vánocích navíc děti dostávají dárky ve vyšší hodnotě.