první díl Destiny, jehož rozpočet se vyšplhal k částce 10 miliard korun, představil tento zajímavý mix. A i když nešlo o dokonalou hru, získala si miliony fandů po celém světě. Jejími největšími problémy byly stereotypní mise a druhořadý příběh. Po řadě rozšíření pro originál je tu konečně regulérní pokračování. Vypadá to, že tvůrci z Bungie, kteří stojí taktéž za původními díly kultovní xboxové série Halo, si vzali většinu výtek k srdci a pochlapili se. 

Příběh Destiny 2 postaví hrdinné Ochránce před novou hrozbu. Zdecimovanou Zemi přepadli mimozemští Cabalové vedení nenávistným Ghaulem. Jeho Rudá Legie nikdy nebyla poražena. Ještěří lotr ve skafandru netouží po ničem jiném než získání moci Cestovatele – obří mimozemské koule, která levituje nad Zemí. Podaří se mu ji poškodit tak, že všichni Ochránci včetně vás přijdou o Světlo – svou magickou moc. Neoriginální, ale dobře vyprávěný příběh zachycuje vaši snahu získat Světlo zpět a zahnat mimozemšťany tam, odkud přišli.

Cestovatel byl napaden.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hlavní, vámi vytvořený hrdina, je bohužel němý. Jeho posunky, škleby, gesta a grimasy jsou už dnes přežitkem. Zvláště ve hře, kde ostatní, byť trochu klišovité, postavy normálně komunikují. Opět si sami zvolíte, kterou ze tří tříd budete zastávat: Titán (silní střelci vynikající v ofenzivě i defenzivě), Lovec (hbití bojovníci) a Čaroděj (mágové s mystickými schopnostmi). Každá třída má další tři podtřídy. Vybrat si také můžete rasy (člověk, bdící a robot). Škoda však, že detaily editor postavy nepřekypuje. Je docela odfláknutý.

Pokud si budete chtít také pořídit všechny kosmetické úpravy brnění a výbavy, připravte si skutečné peníze. Hra se neobešla bez mikrotransakcí, byť vše zásadní pořídíte se základní hrou. Jak se tedy Destiny 2 hraje? Báječně. Základní střílecí mechanismy jsou parádní. V Bungie ví, jak ukuchtit správnou FPS. Pocit ze střelby, zvuk zbraní, jejich vzhled i samotné přestřelky s nepřáteli jsou na vysoké úrovni a mnohem propracovanější než většina „obyčejných“ akcí.

Příběh není originální, ale neurazí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Kampaň pro vašeho hrdinu, která se odehrává v plně online světě, vám zabere kolem 15 i více hodin. Vězte, že jejím splněním však Destiny 2 rozhodně nekončí. Hra vás pohltí svou sci-fi atmosférou. Podíváte se do tří neskutečných lokací. Do zničené Evropské zóny smrti, na měsíc Saturnu Titán, v němž prozkoumáte obydlí na rozbouřeném moři, na planetku Nessus přetvořenou rasou Vex v místo divů a na měsíc Jupiteru Io, který je posvátný pro Ochránce. Na tyto světy je radost pohledět. A projet si je můžete i ve vozidlech, která opět nechybí.

Vrací se i všechny známé mimozemské rasy – Fallen, Hive, Vex, Cabal a Taken. Jejich zástupci prošli vizuálními změnami a dočkali jsme se i nových jednotek. Nová rasa však vyloženě chybí. Jak se budete probojovávat zástupy nepřátel, budete vylepšovat svého hrdinu. Budete silnější, rychlejší, obratnější i odolnější. A to jde ruku v ruce s novou výbavou. Zbraní, brnění, helem a dalšího vybavení jsou ve hře miliony. Každá má specifické vlastnosti. A další bude jistě přibývat s dodatečným obsahem.

Versus multiplayer se hraje 4 proti 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hra je rozdělena na PvE (hráč vs. prostředí) a PvP (hráči proti hráčům) část. Možnosti versus multipayeru jsou oproti jedničce v původní verzi mocné. Tentokrát se hraje vždy 4 proti 4. Hra klade neustále důraz na kooperaci. To se neobejde ani při populárních nájezdech (raid) a loupení (loot). Ty lze podnikat až v šesti lidech. Hlasová komunikace přes headset je naprostou nutností. Destiny 2 vyniká i v tvoření klanů a sociální komunikaci. Hráči se mohou shlukovat na farmě nebo u věže, kde se tlachá nebo hraje jednoduchý fotbálek. Třeba tak narazíte na kamarády.

Destiny 2 toho nabízí samozřejmě mnohem více. Náhodné události, úderné mise, hlídkování, ale vyjmenovávat veškerý obsah nemá smysl. Tato videohra s pohlcující atmosférou vám může vydržet i klidně na měsíce dlouhého hraní. Postup hrou vám navíc zpříjemní pěkný soundtrack a slušná grafika. I když jsou textury často neostré, celková vizuální podoba hry je na vysoké úrovni. Destiny 2 je super hra, která podle náš zaujme většinu hráčů. Líbit se vám nebude, leda byste neměli rádi online hry a sci-fi žánr celkově.

Fotogalerie
61 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Vtahující přestřelky
Sci-fi atmosféra pohltí
4 propracované lokace
Velký důraz na kooperaci
Tvoření klanů
Dlouhá životnost

Minusy:
Chybí nové rasy
Němá hlavní postava
Odfláknutý editor hrdiny
Mikrotransakce

 

Infobox
Datum vydání: 6. září 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One
Cena: 1799 Kč
Výrobce: Bungie
Vydavatel: Activision
Distributor v ČR: ABC Data
Jazyk: AJ