Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec světa? Podle tajemného biblického proroctví nás čeká už příští víkend!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia, archiv)
Autor: aba - 
17. září 2017
13:35

Teorií o konci světa je všude plno. Podle některých do Země narazí vesmírné těleso, podle jiných nás v budoucnu kolonizují mimozemšťané. Podle té aktuální, založené na Bibli, nás čeká konec světa už za týden.

Biblická apokalypsa začne už příští víkend. Jedná se o "vytržení," biblický termín, který označuje čas, kdy ti, kteří jsou toho hodní, vystoupají do nebes. Zbytek duší, který zůstane na Zemi, bude zatracen.

Příští víkend jako datum konečného zúčtovaní určili příznivci této teorie na základě astronomické konstelace, která nás právě za týden čeká.

V dvanácté kapitole Zjevení svatého Jana, která je poslední knihou Bible, píše Jan právě o této apokalypse spojené s ženou sluncem oděnou, s měsícem pod nohama a korunou dvanácti hvězd kolem hlavy. Podle příznivců této teorie se na obloze o víkendu objeví konstelace, která přesně odpovídá popisu apokalyptické ženy.

Má jít o postavení souhvězdí Panny a Lva. Žena z tajemného biblického proroctví má být právě souhvězdí Panny a koruna z hvězd je reprezentována souhvězdím Lva. Tato konstelace bude příští víkend v takové poloze ke Slunci a Měsíci, že zapadá do popisu z knihy.

Na rozdíl od legendárního mayského proroctví ale toto nevzbuzuje žádnou hysterii a vážně ho berou pouze jeho skalní přívrženci. Většina křesťanů totiž odmítá pojetí apokalyptické ženy z čistě astrologického hlediska a věří, že jednou se zjeví opravdová.

Video  Úchvatné video: Takhle vypadá bouřka z vesmíru  - Twitter/Tim Peake
Video se připravuje ...

Anna123 ( 18. září 2017 13:35 )

 Jen sam pan buh vi kdy bude konec

majka60 ( 18. září 2017 11:25 )

..není to dlouho co nás taky strašili s koncem světa. Konec planety Země a lidstva se nezadržitelně blíží, varuje vědec David Meade. Na podzim prý dojde ke smrtící srážce naší planety s jinou. Píše o tom britský web Metro. A Meade jde ještě dál, je totiž přesvědčen o tom, že bohatí lidé věděli o střetu už dříve. A staví si bunkry, ve kterých chtějí kolizi přežít! "Veřejnost je schválně udržována v nevědomosti, aby se zabránilo panice. Zemětřeseních je víc a jsou silnější, to stejné platí o bouřích. V zemské kůře se objevují trhliny a a vlny veder jsou stále delší," přesvědčuje Meade o příchodu katastrofy.

majka60 ( 18. září 2017 11:19 )

..doufám, že vyhraje ta strana, kterou budu i já voliti. Tyhle profláklé jsou už NEVOLITELNÉ.

sores ( 18. září 2017 10:32 )

Kéž by to byla pravda!!!Nic jiného si lidstvo vraždící,znásilňující,pedofilní,válčicí nezasluhuje! Je to už běs jak se lidi k sobě chovají a co za svi.nstva provádějí! Ničí co se dá, vzduch, vodu, přírodu, potraviny a zajímají je jen velké zisky pro sebe! Takže pryč s námi!

..krakonos500 ( 17. září 2017 21:03 )

Už dlouho nebyl konec světa. Naposled to byl tem mayský kalendář. Pro bulvární škrabálky dlouhá mezera.

Zobrazit celou diskusi