„Loni v zimě jsme byli v Thajsku na dovolené a v Bangkoku jsem se zašla podívat na veletrh místní tvorby návrhářů a designérů, tam jsem se seznámila se zástupci významné šperkařské thajské společnosti,“ řekla pro Blesk.cz mladá designérka. 

Slovo dalo slovo a „šperkařská delegace“ z Thajska v lednu dorazila do Prahy. „Vzala jsem je do nově otevřené kubistické kavárny na Ovocném trhu, kterou si stejně jako celou Prahu zamilovali. Na schůzce jsem jim představila své portfolio a moc se jim má práce líbila,“ popsala Anna Kristýna. 

Ozdoba za milion

Netrvalo dlouho a z Thajska se znovu ozvali. Sama zakladatelka thajské šperkařské firmy Naridtanan Palakavong na Ayuthaya, která pochází z významné thajské rodiny s vazbami na královský rod, Annu Kristýnu Sion oslovila s nabídkou, aby jim připravila návrh korunky pro tamní Miss ve stylu art deco. Ta první náčrt zaslala v šibeničním termínu dvou týdnů. „S mým návrhem korunky se přihlásili do soutěže, kterou vyhráli,“ doplnila návrhářka z Česka.

Korunka pro thajskou Miss
Autor: archiv Anna Kristýna Sion

Dva měsíce trvalo, než šperkaři skvost za milion korun vyrobili. Korunka je ze stříbra osázená 2294 zirkony té nejvyšší kvality a třemi diamanty a váží půl kilogramu. Finalistka Miss Thajsko si nádhernou ozdobu na hlavu posadila 20. srpna. Domů si ji ale neodnesla. „Korunka zůstává v soutěži tři roky, vítězka si domů odnesla o něco menší korunku, která s tou hlavní tvoří celek,“ dodala nakonec Anna Kristýna z Prahy. 

Velký úspěch

Korunkou to neskončilo! Anna Kristýna Sion na žádost šperkařské firmu navrhla i další šperky, které budou k zakoupení v luxusním obchodním domě v Bangkoku, kam chodí nakupovat i královská rodina. Zákazníci tam ale také seženou módní doplňky české značky Günsberger, s níž mladý talent spolupracuje.

Fotogalerie
11 fotografií