Není to poprvé, co Hana Mašlíková musí snášet kritiku na své chování. Lidé ji pranýřovali už během těhotenství, a sice za to, že až do devátého měsíce pravidelně makala na svém těle v posilovně. Vyslechla si tak nekonečné komentáře o tom, že ohrožuje nenarozený plod.

Navíc krátce po porodu přiznala, že lituje svých obřích silikonů, které si nechala před deseti lety implantovat. Nemůže totiž kvůli nim kojit syna.

„Lékaři se rozhodli zastavit moje kojení, protože ty implantáty jsou poškozený, jsou takzvaně naprasklý. Ale nalití toho poprsí by mohlo způsobit jejich prasknutí a nikdo neví, jestli by to prosáklo do toho mléka nebo ne a jestli by to to dítě ohrozilo. Bohužel malýho nekojím a je mi to líto,“ svěřila se Blesk.cz silikonová kráska.

A ani tentokrát její odpůrci na Mašlíkové nenechali nit suchou. O to víc mnohé překvapilo, když se v pondělí ráno objevila pouhý měsíc po porodu ve Snídani s Novou. 

A přišla s tímto vysvětlením:

„Ráda bych se veřejně vyjádřila k vašim otázkám a kritice ohledně mého rychlého návratu k moderování Snídaně s Novou. Vysíláme s kolegou jednou týdně v pondělí tři hodiny, takže od malého Andrýska odcházím na tři hodiny 6:00–9:00, po deváté už jsem doma. Ty tři hodiny mé nepřítomnosti hlídá Andreaska tatínek André Reinders, který je také rodič a zvládá s malým naprosto všechno na jedničku. Dítě nemá jen matku!

Podle mě je dobré a hlavně i důležité, aby děťátko vnímalo péči a lásku obou rodičů. Mám velkou výhodu v tom, že nemám práci 5–7 dní v týdnu na 8 nebo 12 hodin, proto si mohu dovolit, si do práce na chvilku nárazově odskočit. Stejně tak nevidím problém v tom, si po šestinedělí občas na pár hodin odskočit na moderování nějaké akce. Navíc, obě naše babičky jsou úžasné a patří k rodině, takže budu moc ráda, když budou občas hlídat ony, aby si vnoučka užily a Andreasek k nim měl důvěru a jejich lásku si užíval od začátku.

Nechci být uječená matka

Neexistuje žádný manuál, jak být dokonalou matkou nebo co je pro dítě úplně nejlepší. Věřím, že každá z nás matek se chová a jedná s tím nejlepším úmyslem a láskou ke svému dítěti. Věřte mi, že Andreasek je a vždy bude v našich srdcích a životech na prvním místě. To, že někdo není jeden, dva, tři nebo čtyři roky na mateřské, zvládá domácnost i péči o dítě a občas si odskočí za prací, a tím pádem i přispěje do rodinného rozpočtu, z něj nedělá špatného rodiče.

Nesuďte a nekritizujte povrchně ostatní jen proto, že něco dělají jinak než vy. Navíc znám spoustu žen na mateřské, které jsou s dítětem 24 hodin denně, 365 dní v roce a díky tomu jsou nervózní, uječené a přenáší ten stres samozřejmě na dítě. To už je lepší si odskočit občas do práce a být v pohodě a tím pádem mít i spokojené dítě. Snažím se být tou nejlepší milující matkou a to je to nejdůležitější,“ napsala Mašlíková Reinders na svůj profil na sociální síti.

Doufá tak, že spousta kritizujících maminek její vysvětlení přijme a uzná, že zas tak špatnou věc nespáchala.

Video
Video se připravuje ...

Hanka Mašlíková poprvé o těžkém porodu: Nešlo to podle plánu! Komplikace! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií