Během pondělního odpoledne se na piazzettě před Divadlem Na Fidlovačce v Praze 4 odehrála poměrně netradiční akce ‚Vítr ve skříni‘, při níž personál divadla za symbolické částky ve velkém rozprodával kostýmy. Ředitel Jan Koťátko totiž chystá do nadcházející sezony mnoho nových představení. Právě proto také došlo k velkému podzimnímu úklidu, aby na místo starého oblečení mohlo přijít nové.

Aby fanoušci divadla ani obyčejní kolemjdoucí nekupovali zajíce v pytli, došlo i na módní přehlídku. Místo modelů se ale v poněkud bizarních outfitech promenádovali samotní členové hereckého ansámblu. Někteří z nich pak ale neodolali a nějakou tu vzpomínku na staré časy na jevišti si také zakoupili.

„Ne, že bychom neměli, co na sebe, ale je tu řada kousků, které určitě udělají radost,“ nechala se slyšet herečka Bára Mošnová (31), která si zahrála v seriálech Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 i Kriminálka Anděl. „Váhám, zda nekoupit manželovi skvostný vodnický obleček nebo spíše tohle apartní sáčko,“ pokračovala se smíchem a dodala, že by pak alespoň nemusel shánět žádný kostým na maškarní ples.

Také herečtí bardi a dabéři Zdeněk Maryška (70) a Dalimil Klapka (84) po vystavených kusech pokukovali. „Kdepak, my nevybíráme dospělácké odění, ale něco pro děti. Tady kolega Zdeněk pro vnoučata a já pro pravnoučata,“ vysvětloval Klapka, který je českým hlasem například dědy Abea a ředitele Skinnera v kultovních Simpsonových.

Nyní již tak Fidlovačka může zahájit novou sezonu, v níž ji čekají dvě premiéry. 21. září představí hru Mezi nebem a zemí a 6. prosince pak muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení. Dál se pak budou hrát i následující kusy: Magor, Sen noci svatojánské, Jeptišky, Eva tropí hlouposti a Sugar.

Jiná představení ale musela v nedávné době z repertoáru zmizet kvůli odchodu herečky Elišky Balzerové, která dříve scéně i šéfovala. Rok poté, co ji ve funkci vystřídal Koťátko, v divadle skončila téměř po dvaceti letech. Údajně kvůli sporům s novou uměleckou šéfkou Kateřinou Duškovou. „Způsobila to právě ona s novým panem ředitelem… Vadilo jim, že jsem tváří divadla. Ona udělala v souboru atmosféru, že kdo nebude na její straně, tak je mrtvej,“ tvrdila před časem pro Seznam.cz hvězda seriálu Nemocnice na kraji města.

VIDEO: Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky!

Video
Video se připravuje ...

Rozzářená Eliška Balzerová: S manželem jim to stále jiskří, daroval jí šperky! Blesk TV

Fotogalerie
30 fotografií