Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Už žádný New York ani Saint-Tropez?“ Trumpové se nechtělo dřít roky v Praze

Autor: Mii - 
12. září 2017
15:35

„Nejoblíbenější ex“ současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trumpová se ucházela o pozici americké velvyslankyně v Česku. Z nápadu rodačky ze Zlína byl nadšený jak český prezident Miloš Zeman, tak Trump. Své exmanželce řekl, že pokud po místu touží, tak jí ho poskytne. Trumpová to uvedla pro New York Post. Americkým velvyslancem v Česku se nicméně stane Steve King, matka tří Trumpových dětí to odmítla.

V jednu chvíli to Ivaně připadalo jako skvělý nápad. Být americkou velvyslankyní v Česku. Jak Česko, tak Ameriku zná perfektně, je celosvětově známá a vztah obou zemí by se o poznání zlepšil – přece jen je bývalou manželkou současného amerického prezidenta.

Trumpové nic nestálo v cestě. Miloš Zeman se nechal slyšet, že by ji jmenoval. Pražský hrad dokonce oznámil, že by to byla „skvělá volba“. Stejně tak Donald Trump by se jmenováním neměl problém, a dost možná by byl rád. „Můj ex řekl: ‚Ivano, jestli tu pozici chceš, tak ti ji dám,‘“ sdělila Ivana Trumpová na módní přehlídce amerického návrháře Dennise Bassoa.

Bývalá modelka a podnikatelka se ale nakonec rozhodla o diplomatický post neusilovat. Důvod? Musela by změnit životní styl, do čehož se jí nechce. „Musela bych být čtyři roky v Praze, takže žádný New York na jaře a na podzim a Saint-Tropez v létě,“ vysvětlovala Trumpová pro New York Post. „Mám ráda svoji svobodu a volnost, dělat si, co chci, jít kam chci a s kým chci. Tak významnou pozici vlastně nepotřebuju, a navíc je to klasická osmihodinová práce,“ dodala.

„Byla bych dobrá velvyslankyně? Byla, protože dokážu vyjednávat, jsem člověk se zkušenostmi v podnikání a jsem zábavná. Nicméně bylo by to hodně práce, tak jsem řekla, že ne,“ uzavřela vysvětlování Trumpová, která se nedávno upsala ke vzniku knihy o výchově jejích dětí nazvané Vychovávání Trumpů.

Velvyslancem bude King

Americkým velvyslancem v Česku se tak místo Ivany Trumpové stane Stephen King. Nominaci ještě musí potvrdit americký Senát. King vystřídá Andrewa Schapira, který post vykonával od září 2014.

Novým americkým velvyslancem v Česku tak bude bývalý vyšetřovatel FBI se zaměřením na státní korupci, který pochází z jižního Wisconsinu a má bohaté podnikatelské zkušenosti. Sám přiznal, že v Česku nikdy nebyl a česky neumí. Chce se ale česky učit.

Z rozvodu vyšla zajištěná

Ivana Trumpová, rodným jménem Zelníčková, je bývalou modelkou a lyžařkou. S Trumpem se vzali v roce 1977 a mají spolu tři děti – Ivanku, Donalda jr. a Erica.

Rozvod proběhl o 14 let později a doprovázely jej komplikace. Podle Ivany byl její bývalý manžel notorickým lhářem a už když byli spolu, se setkával se svojí pozdější manželkou Marlou Maplesovou. S Trumpem se ale nakonec dohodli, že Ivana dostane 350 milionů v hotovosti, několik nemovitost, a alimenty v hodnotě 7,5 milionu na děti. Pro sebe navíc ročně dostávala 8,7 milionu.

VIDEO: Spokojenost nepanuje ani v Trumpově aktuálním vztahu se Slovinkou Melanií. Nechtěla se s ním vodit za ruku.

Monikay ( 12. září 2017 16:31 )

Trumpové jenom déle docházelo, že jde o práci

ivoadler ( 12. září 2017 16:31 )

Kdepak velvyslankyně! To by musela dělat a na to ona není zvyklá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa