Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komentář: V Národním můžou být rádi, že Zaorálek nepřijel na kombajnu

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
12. září 2017
05:15

Politici se vždy mění krátce před volbami, kdy kvůli svému zvolení udělají cokoli, jak teď ukázaly i víkendové slavnosti vína v Uherském Hradišti. Málokdo ale trumfne volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka, který rád natahuje boxerské rukavice, jezdí na kombajnu nebo dokonce agituje v Národním divadle, zatímco tam zkouší operu. 

Začneme radši vínem, nebo spíš burčákem. Nejen ten tekl dva dny proudem na slováckých slavnostech vína v Uherském Hradišti, což pochopitelně přilákalo nemálo lidí. A logicky i politiků. Samozřejmě: nic totiž neuvolní předvolební agitaci tak spolehlivě jako pár loků burčáku nebo demižon kořalky. V Uherském Hradišti se rád nechal v lidových kulisách fotit nejen všudypřítomný teplický radní TOP 09 Dominik Feri, jemuž by spíš než moravský vyšívaný folklór slušel rastafariánský průvod, ale i „místní“ politici Petr Gazdík nebo Ivo Valenta.

Král hazardu Valenta dal sice před moravským folklórem a burčákem už před dvaceti lety přednost monackému občanství, což znamená i velkorysejší daňový režim. Kvůli loňským krajským volbám si ale přenesl trvalé bydliště do Zlína. Takže má k demižonu zhruba stejně blízko jako místopředseda Sněmovny Gazdík, jenž chtěl být ještě donedávna pražským volebním lídrem dvouměsíční koalice lidovců a STAN. Ten, plně okrojovaný, protáhl Uherským Hradištěm na vozíku svého malého syna.

Ani Gazdík v nadmíru dobré náladě ale nemá na Zaorálka v jeho plné předvolební palbě. Volební lídr ČSSD vyrazil minulý týden v doprovodu svého volebního štábu a dalšího volebního kandidáta strany do Národního divadla, aby svou předvolební agitkou povzbudil zdejší zkoušku Verdiho opery. Bez velkého překvapení je z toho menší nedorozumění. Politika a opera zpravidla nejdou moc dohromady. A zvlášť když poté video z divadla okrášlíte logem své partaje a vypustíte na sociální sítě.

Zatímco Zaorálek tvrdí, že jen podal pomocnou ruku divadelním odborářům v boji za vyšší platy, podle otevřeného dopisu zástupců Národního divadla ale narušil zkoušku celého orchestru, když uprostřed ní „přednesl agitační projev“. „Nezneužívejte žádné divadlo pro volební reklamu! Važte si nezávislosti umělců v divadlech i jinde!“ píše v dopise Národní divadlo. To jistě, na druhou stranu můžou být v Národním divadle rádi, že sem Zaorálek nepřijel na Verdiho v kombajnu.

Každou středu od 14 hodin sledujte Volební souboj Blesku. Tady je záznam debaty Peněženka o daních, důchodech a minimální mzdě:

Video  Volební souboj Blesku: O daních, důchodech a minimální mzdě  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

VŠE O SNĚMOVNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

EXKLUZIVNÍ PRŮZKUM VOLEBNÍCH PREFERENCÍ 2017 ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

ivoadler ( 12. září 2017 10:42 )

"Nezneužívejte žádné divadlo pro volební reklamu! Važte si nezávislosti umělců v divadlech i jinde!“ Co tak najednou, umělci? Vždyť vy zneužíváte divadlo i televizi pro své politické účely, jak jen můžete. A teď chcete někoho poučovat! Nakopat!

andorea ( 12. září 2017 09:30 )

Pokud ho tam pozvali odboráři z ND, tak nevím, proč ten humbuk. Nevlezl tam potajmu oknem. (ČSSD nevolím)

moiaza ( 12. září 2017 09:17 )

Více by mu slušel osel, než kombajn. To by si byli více rovní a rozuměli by si. Mě ty předvolební žvásty lidových výpravěčů vůbec nezajímají.

oltec ( 12. září 2017 08:12 )

Zaorálek je takový směšný papalášek z kterého je normálnímu člověkovi špatně je to šašek

havran2 ( 12. září 2017 07:22 )

Už ať jsou volby,Zaorálek je jak čerstvě vyoraná myš ! ! !

Zobrazit celou diskusi