Hurikán Irma, nejničivější přírodní katastrofa, s jakou se Florida v posledních dekádách potýkala, způsobila miliardové škody a vyžádala si i oběti na životech. Na řadě míst nezůstal kámen na kameni, lidé přicházeli o domovy, majetky. A ti, ke kterým se hurikán teprve blížil, se s domovy v duchu loučili.

Helena Vondráčková, která měla od roku 2004 ve floridském městečku St. Petersburg krásný přízemní bungalov, sousedící s domem Waldemara Matušky (†76), však v tomhle ohledu udělala zřejmě obchod desetiletí. Jako by tušila, jaká katastrofa se na Floridu přiblíží, dům překvapivě před pouhými dvěma týdny prodala! „Když vidím tu Irmu, tak jsem šťastný, že barák už je 10 dní prodaný,“ šokoval zpěvaččin manžel Martin Michal. Nový majitel se tak z domu zřejmě příliš dlouho neradoval. V jakém stavu teď městečko je, není jasné, byť to nejhorší se mu oproti předpovědím zřejmě vyhnulo.

Za kolik Vondráčková dům prodala, není jasné, rozhodně to ale nebylo pod cenou. Ta byla v té době zhruba 250 000 dolarů, v přepočtu při dnešním kurzu asi 5 500 000 korun.

Fotogalerie
46 fotografií