Loni mu zemřela tchyně a milovaná maminka Naděžda (†84), která už delší dobu trpěla Alzheimerovou chorobou. Letos přišel o tchána a vzápětí přišla rána z nejkrutějších: V pouhých 53 letech mu zemřela nečekaně manželka, se kterou má vyženěnou dceru Martinu a jediného svého a vymodleného potomka syna Jana (24). A než se Pavel stačil ze smrti milované ženy vzpamatovat, odešel i otec Vladimír!

Video
Video se připravuje ...

Davy celebrit na pohřbu Vladimíra Brabce (†83): Přišli staří a nemocní! Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz / Dan Brown Jr., John Newton - Amazing Grace

S odchodem matky, která byla moc nemocná, se dalo počítat. S otcem ale ještě deset dnů před smrtí popíjel vínko. „Táta vlastně zemřel zdravý. Prostě jen opotřebovaný. To je stáří. Neměl žádnou rakovinu. Deset dnů před tím, než odešel, jsme si dávali ještě skleničku vína,“ řekl Blesku Pavel Brabec.

Jak se s tím dá vůbec vypořádat. Žít? Když někomu během krátké doby odejde tolik drahých lidí? A kdo je teď Pavlovi tou největší oporou? „Děti, nejbližší, je to těžké...“ zvlhly by mu zase oči, kdyby už je neměl úplně vyplakané. Dál už se k celé rodinné tragédii nechce vyjadřovat. Malou útěchou může Pavlovi být ale fakt, že jeho rodiče spolu strávili šťastných 64 let a že si uspořádali i diamantovou svatbu a byli na ni s celou rodinou moc šťastni.

Vyznala mu lásku

„Maminka to s tátou určitě neměla jednoduchý. To víte, pěknej chlap, těžko odvrátit zrak, když je holka hezká! Ale pro rodinu žil naplno. Měli s mamkou občas menší »Itálii«, ale čas prověří vše… Vychovali nás, byli spolu až do posledních chvil,“ svěřuje hercův syn s tím, že rok před tím, než zemřela, vyznala ještě jeho maminka svému manželovi lásku.

„Byli jsme se ségrou u toho. Táta ležel se srdíčkem u pana profesora Neužila v Nemocnici Na Homolce a vůbec to nevypadalo dobře. V podstatě jsme se s ním loučili. Maminka ho hladila a vyznala mu lásku. Brečeli jsme všichni. Na to se nedá zapomenout. A vidíte, ještě ji přežil...“ vzpomíná Brabec.

VIDEO: Vladimír Brabec před smrtí: Škvařím se ve vlastní nemohoucnosti! 

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Brabec před smrtí: Škvařím se ve vlastní nemohoucnosti! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
49 fotografií