Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Požár domu v Havřicích likvidovali 7 hodin: 12 jednotek, popálený majitel, škoda 5 milionů

Autor: ČTK - 
10. září 2017
09:15

Dlouhých sedm hodin bojovalo 12 jednotek hasičů s rozsáhlým požárem rodinného domu a přilehlých budov v Havřicích u Uherského Brodu. Majitel domu byl popálen, ošetřen musel být na místě i zasahující dobrovolný hasič. Příčinou požáru je zřejmě nedbalost. Okolnosti požáru se i nadále vyšetřují.

K ohni hasiči vyrazili kolem 16:15. Na místě zasahovalo 12 jednotek, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Hasiči na místě pracovali až do 23:30. "Podle prvotních odhadů se požárem způsobená škoda pohybuje okolo pěti milionů korun. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v milionové hodnotě. Vyšetřovatelé dále prověřují verzi nedbalostního jednání, které pravděpodobně stálo za vznikem celé události," uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Požár zasáhl celý objekt rodinného domu společně s bývalou autodílnou a část přístaveb ve dvoře objektu. V době příjezdu hasičů již zasáhly plameny obytnou část domu a střechy. "Zásah jim mimo silného zakouření komplikovala i postupná destrukce střešních a stropních konstrukcí. Pohyb jim také znesnadňovalo velké množství různých materiálů a zařízení, které se nacházely prakticky ve všech prostorách. Z důvodu bezpečnosti hasičů musel velitel zásahu zakázat pohyb v interiéru objektu. I přes všechny komplikace se hasičům podařilo uchránit před plameny sousední řadový dům a další přístavby a objekty ve dvoře," doplnil mluvčí.

Kromě hasičů na místě zasahovali také policisté, kteří řídili dopravu v okolí místa zásahu, a pracovníci pohotovostní služby, kteří odpojili ohrožené elektrické vedení. Na místo museli hasiči dopravit celkem 14 cisteren a automobilový žebřík.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání