Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tátu policistu o Vánocích postřelila dcera jeho zbraní: Zatloukal, po měsících je jasno

Policistu postřelila dcera jeho vlastní zbraní. On teď musí zaplatit dvacet tisíc korun pokutu.
Policistu postřelila dcera jeho vlastní zbraní. On teď musí zaplatit dvacet tisíc korun pokutu.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bop - 
10. září 2017
10:43

Případ od začátku nedával moc smysl. Policista se prý na Vánoce postřelil vlastní zbraní a prostřelil si bok. Jak se ukázalo, skutečnost byla nakonec doopravdy úplně jiná! Muž o události lhal, protože porušil nařízení a půjčil zbraň své dcěři (21). Ta potom omylem vyslala ránu... Policista teď musí zaplatit pokutu téměř dvacet tisíc korun.

Scénu jako z akčního filmu zažili o Vánocích sousedé poblíž jednoho panelového domu. Na ulici vyběhl zakrvácený muž, postřelený policista mimo službu. Podle svědků se pak kolem budovy objevilo asi dvacet dalších policistů. 

Původní verze příběhu zněla tak, že si muž omylem prostřelil bok sám. To ale podle balistických testů nedávalo smysl. Nakonec se ukázalo, že se pokoušel krýt svou dceru - a také sám sebe, protože jí nedovoleně půjčil svou zbraň. „Prověřování ukázalo, že se zbraní manipulovala dcera poškozeného,“ řekla Markéta Janovská, policejní mluvčí pro televizi Nova. Případ byl uzavřen jako nešťastná náhoda, jelikož se neprokázalo, že by snad mladá dívka střílela po otci úmyslně. Rodina se k případu odmítla vyjádřit. 

„Policistovi uložil kázeňský trest, a to ve formě finanční sankce v horní polovině možné sazby,“ sdělil Jan Čížkovský, mluvčí Policie ČR Královéhradeckého kraje. Policista bude tedy muset zaplatit skoro dvacet tisíc korun. Zbrojní průkaz mu ale nadále zůstane. 

VIDEO: Od 18 let! Naháč zaútočil na policistu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání