Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prodlužte si léto a užijte si moře a slunce: 6 tipů na pozdní dovolenou!

/
  • Prodlužte si léto a užijte si moře a slunce!
    9. září 2017 ● 16:07

    Už za dva týdny začíná podzim a teplo na koupání si už v Česku moc neužijeme. Jestli chcete podzim trochu oddálit, uleťte před ním k moři. Na těchto místech ještě léto nekončí. Podzimní cestování má jednu nespornou výhodu. Nízké ceny zájezdů. Většina turistů ocení také prázdnější letoviska, kdy nemusíte bojovat o místo na pláži. A mírnější počasí vyhovuje i těm, kteří mají rádi výlety, turistiku, kola, tenis nebo golf. Středozemní i Černé moře mají teď okolo 23 °C až 28 °C a vyhřáté zůstanou i v říjnu.

  • 1.

    Za památkami: Rhodos

    V létě na Rhodos táhnou kromě pláží především památky. A právě ty máte teď šanci objevovat za ideálních podmínek. Rhodos má 300 slunečných dní v roce, moře je nádherně vyhřáté a létá se sem až do půlky října. I samotné město Rhodos se středověkými hradbami, starou částí zapsanou na seznam dědictví UNESCO, známou Rytířskou ulicí a přístavem Mandraki vám učaruje. Neopakovatelné kouzlo má i městečko Lindos s citadelou, chrámem bohyně Athény a spletitou sítí romantických uliček.

    Teplota vzduchu: 28 °C

    Teplota moře: 25 °C

  • 2.

    Na poslední chvíli: Bulharsko

    Bulharsko letos v létě praskalo ve švech a sehnat místo v těch nejpopulárnějších hotelech často vůbec nešlo. Teď už to jde. „V posledních letech bylo v Bulharsku krásně až do října. Proto jsme se letos rozhodli nabídku rozšířit o zájezd do našeho hotelu Žeravi Beach Alexandria Club na Slunečném pobřeží v termínu 24. 9. – 1. 10. V živém letovisku na Slunečném pobřeží stále ještě panuje čilý ruch i v tomto termínu,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria. Díky vyhřátému moři a příjemným teplotám vzduchu se právě teď Bulharsko vyplatí i kvůli výletům po památkách a klášterech.

    Teplota vzduchu: 24 °C

    Teplota moře: 24 °C

  • 3.

    Za přírodou: Kréta

    Ze všech řeckých ostrovů je Kréta největší a nejrozmanitější. A právě teď je tu nejkrásnější počasí na toulky přírodou a po památkách. Nechte se okouzlit městem Chania, které je hned po Aténách nejpopulárnějším městem v Řecku. Projděte si bez rizika úpalu nádhernou soutěsku Samaria nebo se vydejte do Bílých hor. Prohlédněte si bez front starověký palác Knóssos a Phaestos, baziliku sv. Marka nebo pevnost ve městě Heraklion.

    Teplota vzduchu: 27 °C

    Teplota moře: 25 °C

    Spinalonga
    Autor: scom, CK Alexandria, Dubai Tourism

  • 4.

    Na jistotu: Ischia

    Přestože leží severněji než všechny řecké ostrovy, nabízí zelený italský ostrov Ischia koupání téměř nepřetržitě po celý rok. Vyvěrá tu totiž přes 100 termálních pramenů a termální koupaliště tak najdete prakticky v každém hotelu. Často ve formě parků nebo zahrad s řadou bazénů různých teplot. I kdyby vás tu překvapilo studenější počasí, vynikající kuchyně a léčivé prameny zajistí dokonalou dovolenou.

    Teplota vzduchu: 25 °C

    Teplota moře: 24 °C

    Ischia
    Autor: scom, CK Alexandria, Dubai Tourism

  • 5.

    Za luxusem: Dubaj

    Nekonečný luxus, nejmodernější budovy, umělé ostrovy a největší nákupní centra zeměkoule. A dovolená tu nemusí být drahá. Víza sem nepotřebujete a přímé linky sem létají několikrát denně. Dospělí tu mohou navštívit největší nákupní střediska, děti ocení IMG Worlds of Adventure, Motiongate či vodní Legoland. Milovníkům koupání emirát nabízí perfektně upravené pláže a čistou vodu i četné akvaparky.

    Teplota vzduchu: 38 °C

    Teplota moře: 32 °C

    Dubaj
    Autor: scom, CK Alexandria, Dubai Tourism

  • 6.

    Za kvalitními službami: Turecko

    Velmi dobře se na sklonku léta prodává Turecko, konkrétně oblast turecké riviéry Antalya. Hlavním důvodem je šíře a kvalita nabízených služeb a ubytování, stejně jako krásná krajina či čisté moře,“ doporučuje Václav Nekvapil z CK Blue Style. Moře je vyhřáté a na Turecké riviéře orientované na jih panují stálé teploty. Najdete tu i řadu památek a zajímavostí. Třeba úchvatné antické rozvaliny Side, Aspendos, Perge nebo Termessos. Právě koncem září tu dozrává i úroda v citrusových hájích.

    Teplota vzduchu: 31 °C

    Teplota moře: 27 °C

  • 7.

    Proč cestovat na podzim

    • Vyhnete se davům, které si vybírají nejčastěji období letních prázdnin.
    • Pláže a památky budou patřit jenom vám a podobně smýšlejícím turistům.
    • Děsivá vedra vystřídala příjemná teplota vzduchu, ale moře je vyhřáté jak na vrcholku sezony.
    • 28. 9. je státní svátek. Ušetříte si den dovolené.
    • Zájezd můžete získat za výhodné mimosezonní ceny.
    • Jedinou nevýhodou je kratší den, kdy se dříve smráká než v sezoně.

    Fotogalerie
    12 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

ladybug: yeah, jeďte na Floridu!

(11. 09. 2017 19:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy