„Chceme dostat Česko znovu mezi evropské technologické lídry,“ přibližuje cíl festivalu a s ním spjaté byznys konference jeho zakladatel a vizionář Martin Holečko. V Holešovické tržnici tak byly k vidění nejzajímavější technické novinky z celého světa.

U každého stánku mohli lidé zažít něco jiného. Mezi nejvyhledávanější atrakce patřily rozhodně brýle s virtuální realitou, oblíbené bylo ale i auto bez řidiče. „Projel jsem se teď po Praze starou škodovkou. Jen škoda, že jsem to auto nemohl řídit,“ povzdechl si návštěvník Viktor.

Virtuální realita

U dalších stánků bylo možné zahrát si nejrůznější hry, projet se terénním autem, a dokonce si vyzkoušet i plavbu v kánoi – ovšem bez vody.

Na virtuální realitu bylo dokonce také vyhrazené hřiště, na kterém probíhaly závody s létajícími drony. Ty ale soutěžící nesledovali normálně, ale skrz brýle s virtuální realitou. „Teda z toho by mi bylo rázem zle,“ diskutovali v davu návštěvníci, když vedle na obrazovce sledovali to, co vidí soutěžící.

Lidé mohli prostřednictvím festivalu tak trochu nahlédnout do budoucnosti, která díky vynálezům, jež byly na festivalu k vidění, možná není zas až tak vzdálená.

Podívejte se na fotografie z akce:
Fotogalerie
48 fotografií