Závod se poběží v sobotu 9. září, akce začíná v 18:00 během pro ženy v délce 5 kilometrů. Následovat bude hlavní disciplína, kterou je běh na 10 kilometrů, pro všechny účastníky najednou. Od 17:30 do zhruba 21:00 se budou po trase závodu uzavírat silnice a křižovatky.

Po celou dobu trvání této akce dojde k obousměrné uzavírce levého břehu Vltavy v úseku Vltavská–Malostranská, podél řeky bude možné cestovat na opačné straně, tedy po trase Na Františku, Dvořákovo nábřeží, Těšnovský tunel a nábřeží Ludvíka Svobody.

Nejdelší omezení v souvislosti se závodem však Prahu čeká jinde. Od 16:30 až do 22:00 hodin se totiž úplně uzavře ulice Na Příkopě, náměstí Republiky a dolní část Václavského náměstí. O hodinu později začne a o hodinu dříve skončí uzavírka ulic Revoluční, U Železné lávky, U Plovárny a také Štefánikova a Čechova mostu či Kosárkova nábřeží. Neprůjezdný bude také Letenský tunel.

Trasa hlavního závodu na 10 kilometrů
Autor: RunCzech

Na celou trasu závodu se vztahuje zákaz zastavení. Někde proto budete muset přeparkovat auta už v pátek 8. září, jinde až v den konání akce. Pořadatelé proto prosí dotčené majitele aut, aby své vozy přemístili co nejdříve. Vzhledem k cestování MHD bude pro sobotní podvečer a večer nejjistější, pokud lidé využijí služeb metra, díky kterému se mohou trase závodu úplně vyhnout. Další podrobnosti k dopravním opatřením během závodu hledejte na webu pořadatele.

Podívejte se, jak to na akci vypadalo loni. Prohlédněte si také trasy obou závodů:

Fotogalerie
10 fotografií

V Praze se běhají i delší závody, mezi které patří také půlmaraton. Pak to v ulicích metropole vypadá následovně:

Video
Video se připravuje ...

Půlmaraton v Praze Martin Sekanina