Klára přišla do studia nenalíčená a neučesaná. Nejdřív přišlo na řadu její háro. Jako venkovanka, kterou ve filmu hraje, musí mít na hlavě hustou hřívu. Dělal se tedy příčesek. Potom se líčilo, vybíraly se šaty a boty. A místo toho, aby byla krásná Issová už pro focení hotova, v pohodě, byla na ní vidět nervozita.

Přijel totiž Ondra, který má ve filmu nezastupitelnou roli. „Mám si prasátko chovat jako kočičku, no to je hrůza,“ komentovala vyděšená Klára, která před fotoaparátem s miniprasátkem musela pózovat dobré dvě hodiny

 

Nakonec se s ním skamarádila tak, že jí prasátko v náručí usnulo. „Ondra měl u nás tři natáčecí dny od rána do večera, což neměly ani některé herecké hvězdy,“ řekl Blesku producent snímku Pavel Pásek (50). Ondrášek na filmu vůbec vyhrál.

Prase zinkasovalo víc než herci

Za jeden natáčecí den dostal sedm tisíc korun. „Bylo to učenlivé prasátko, jeho majitel si to zasloužil. Pravda, byla to polovina honoráře, který dostaly herecké hvězdy, ale to se nedá nic dělat,“ dodal Pásek.

Producent filmu byl ale z mini Ondry tak nadšen, že se s jeho majitelem dohodl. „Zatím žádnou zvěř doma nemám. Jen v akvárku pečlivě pěstuju mořské korále. Zvíře jsem nechtěl, ale Ondra mne přemluvil, obstarám si páreček a stanu se pěstitelem těch miniživočichů,“ rozhodl se Pásek.

Film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci podle scénáře Haliny Pawlowské (62) bude mít premiéru v lednu příštího roku a kromě Issové v něm uvidíme i Jiřího Dvořáka, Alici Bendovou, Zdenku Procházkovou a samozřejmě i Halinu Pawlowskou.

 

Fotogalerie
17 fotografií