V rozmezí jednoho měsíce v průběhu letních prázdnin odcizil dvěma ženám na autobusovém nádraží Florenc v Praze neznámý zloděj kabelky. „V prvním případě využil toho, že žena nechala kabelku položenou na kufru, který nechala stát na nástupišti a odešla si koupit jízdenku. Kamery pak zachytily muže, který kabelku vzal a odešel s ní. Majitelce tak způsobil škodu ve výši 150 tisíc korun,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk. 

Druhý případ se stal také na autobusovém nádraží na Florenci o pár dnů později a podle kamer ho má na svědomí ten samý muž. „Tentokrát vytrhl z ruky kabelku ženě, která seděla na lavičce, a dal se s ní na útěk. Žena ho začala samozřejmě ihned pronásledovat, čehož si všiml náhodný svědek a pokusil se ho zadržet. To se mu sice nepodařilo, ale muž přitom upustil kabelku, kterou si poškozená vzala zpátky,“ doplnil mluvčí.

Případy jsou prošetřované pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. „Pokud muže na záběrech někdo pozná, ať se ozve na linku 158,“ dodal Daněk.