Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívenka (†2) vypadla z jedoucího vlaku: Soud v Olomouci zrušili, soudce potřebuje víc času na dokumentaci

Autor: aba - 
6. září 2017
10:40

Olomoucký okresní soud odložil na neurčito jednání v případu tragického pádu dítěte z vlaku na Olomoucku. Soud se měl začít touto věcí zabývat ve středu, soudce si ale vzal více času na nastudování všech materiálů.

Neštěstí se stalo loni 24. července na trati mezi Olomoucí a Štěpánovem ve směru na Prahu. Dívka vypadla podle obžaloby z vlaku ve chvíli, kdy stála v blízkosti otevřených dveří toalety a čekala na matku, která byla na toaletě s její čtyřletou sestrou. Podle výsledků vyšetřování Drážní inspekce vlak ze stanice v Olomouci odjel s neuzavřenými dveřmi, při rychlosti vlaku 111 kilometrů za hodinu se pak dveře samovolně otevřely a dítě vtáhly ven. Dívka na následky pádu zemřela.

Policisté i Drážní inspekce na počátku vyšetřování pracovali také s verzí, že dítě vypadlo z okna. Později tuto možnost vyloučili. U soudu má vystoupit také svědek obhajoby, který na původní verzi trvá. V osudnou chvíli roznášel cestujícím ve vlaku nápoje, podle něj se dveře vlaku otevřely až po vypadnutí dívky.

Video  Holčička (3) vypadla z okna jedoucího rychlíku. Nehodu nepřežila  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání