Francouzská modelka Laurie Synakowski (23) si na Facebooku postěžovala na velmi nepříjemnou zkušenost s pronajímáním bytu přes Airbnb. Nezvedený host z Kanady jí totiž během tří týdnů zdemoloval její útulný byt a proměnil ho ve feťácké doupě.

Na majitelku čekal po příchodu obraz zkázy. Postel byla pokrytá močí a výkaly, na zemi se válely lahve a plechovky od alkoholu, všude byly odpadky a zničené vybavení. „Moč byla v mém kouzelném studiu všude, od podlahy až ke stropu. Postel sloužila jako toaleta. Byla jsem úplně v šoku a zdrcená, když jsem se vrátila a našla své studio v takovém stavu,“ popsala Laurie s tím, že byt byl navíc zamořen hmyzem.

S hostem se osobně nesetkala, ale sousedé ji ujistili, že vypadá „mile“. Později ale Laurie zjistila, že trpí alkoholismem a depresemi. Majitelka si chtěla pronajmutím svého bytu trochu přivydělat, teď toho ale hořce lituje.

„Náklady na úklid jsou enormní,“ postěžovala si a varovala ostatní majitele, kteří své byty pronajímají. Škody na bytě dosahují asi 300 tisíc korun, což je cena, na kterou specializovaná společnost vyčíslila rekonstrukci.

Airbnb francouzské televizi sdělilo, že tento host byl v aplikaci zablokován. „Takové špatné zkušenosti jsou nesmírně vzácné,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
19 fotografií