Do tendru na rekonstrukci se přihlásili čtyři účastníci, vítěz nabídl nejnižší cenu. Budovu čekají rozsáhlé úpravy, ze současné stavby zůstane jenom nosná konstrukce. Na budoucí podobu svého sídla vyhlásila Praha 7 mezinárodní architektonickou soutěž, ve které zvítězil návrh studie Atelier bod architekti. Počítá s podzemním sálem pro více než 100 lidí, kavárnou či zasedací síní, umístěnou na střeše budovy.

Suma je konečná!

Radnici v otázce nového sídla váže výsledek referenda z roku 2013, kde občané schválili půlmiliardový limit na celkové náklady. „Limit odhlasovaný v referendu bezpečně dodržíme. Celková investice se městské části při dnešních cenách nájmů vrátí za čtyři volební období," uvedl starosta městské části Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice).

Stěhování řeší radnice řadu let a výběr nového sídla provázela řada problémů. Opozice v minulém volebním období vinila tehdejší radní z toho, že chystají předraženou investici. Původně totiž měla radnice stát miliardu. Referendum o radnici se v Praze 7 uskutečnilo v lednu 2013 na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS).

Fotogalerie
4 fotografie