Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Blesk postavil studio pro živý Volební souboj 2017: „Grilování“ začíná už ve středu

Video se připravuje ...
Autor: red - 
4. září 2017
09:40

Čtyři nesmlouvaví moderátoři, sedm vybraných hostů a devadesátiminutová smršť otázek, odpovědí a názorových střetů! Počínaje 6. zářím mohou diváci Blesk.cz každou středu živě sledovat debaty s kandidáty ze speciálního předvolebního studia v pražských Holešovicích. Každá z diskusí se bude točit okolo jiného palčivého tématu. Výstupy pak samozřejmě najdou čtenáři také v tištěném Blesku.

S koncem letních prázdnin vyrostlo v podkroví mediálního domu Czech News Center na ploše téměř 60 m² nové volební studio. Od středy z něj zpravodajská redakce Blesk Zprávy začíná vysílat živé debaty s kandidáty. Série sedmi tematických diskuzí, která skončí s výsledky a komentáři druhým volebním dnem, tedy 21. října, dostala název Blesk Volební souboj 2017.

Aktuální témata

Pro naše zpravodajství je to klíčový projekt sezony, ke kterému přistupujeme se stejnou vážností, s jakou voliči a politici vnímají letošní volby do Sněmovny,“ říká šéfredaktor Blesku Radek Lain. „Voliči si podle našich debat mohou udělat obrázek o silných a slabých stránkách lídrů politických stran. Tyto debaty jim zároveň pomohou při rozhodování o tom, které politické straně nakonec v říjnu svěří svůj volební hlas,“ dodává šéfredaktor.

Kromě šesti stolků pro kandidáty politických stran připravila redakce ještě jedno místo pro experty, kteří budou do jednotlivých tematických bloků vstupovat s komentáři. „Vzhled studia jsme konzultovali s architektem Martinem Šimkem, chtěli jsme dekoraci, která bude světlá a nebude obsahovat moc rušivých prvků, aby co nejvíce vynikli hosté, okolo kterých se obsah debat hlavně točí,“ přibližuje vedoucí Blesk Zpráv a moderátor závěrečné superdebaty lídrů David Vaníček.

Kolem čeho se budou středeční debaty točit?
Živý přenos začíná vždy ve 14 hodin na Blesk.cz a na Facebooku Blesk.cz

  • 6. září 2017 − Peněženka
  • 13. září 2017 − Na zdraví!
  • 20. září 2017 − Nákupní košík
  • 27. září 2017 − Do zbraně!
  •  4. října 2017 − K tabuli!
  • 11. října 2017 − Život v Česku
  • 18. října 2017 – Bitva o premiéra

První hosté

Hosty vybírá Blesk podle volebního potenciálu, který speciálně pro debaty vypracovává Phoenix Research, a to ve třech vlnách. Redakce pak zve aktuálních TOP 6 zástupců stran s nejvyšší šancí dostat se do Sněmovny.

Ve středu se v prvním bloku Blesk Volebního souboje 2017 utkají Radka Maxová (ANO), Michaela Marksová (ČSSD), Jiří Dolejš (KSČM), Jan Bartošek (KDU-ČSL), Zbyněk Stanjura (ODS) a Markéta Adamová (TOP 09). Výstupy z jednotlivých přenosů pak naleznete v tištěném Blesku a na Blesk.cz/volby.

Kdo bude politiky zpovídat?

Klára Brunclíková (28), editorka Blesk Zpráv moderuje pravidelně živě vysílaný rozhovor Ptám se, pane premiére s aktuálně vládnoucím předsedou vlády.

Zuzana Štíchová (29), reportérka politiky pro Blesk Zprávy moderovala i loňské turné ke krajským volbám a je autorkou úspěšného seriálu Když promluví zdi na Bleskzpravy.cz. Popisuje v něm historii míst, kde se psaly politické dějiny země.

Jakub Veinlich (33), bývalý reportér TV Prima je novou posilou Blesku. V redakci Blesk Zpráv pracuje jako politický redaktor.

David Vaníček (33), vedoucí projektu Blesk Volební souboj 2017 bude moderovat superdebatu s lídry. Každé tři měsíce pak zpovídá v přímém přenosu na Blesk.cz prezidenta Miloše Zemana v Lánech.


Volební souboj 2017 jasně v číslech:

  • 90 minut potrvá každá z tématických debat
  • 6 vybraných politiků dostane v debatě prostor, sedmé místo je určeno pro experta k tématu 
  • 7 debat Blesk odvysílá během dvou měsíců 
  • 50 hostů dostane v debatách slovo 
  • Blesk odvysílá celkem 10,5 hodin politických debat

Vše o volbách čtěte ve speciálu Volby 2017

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
moiaza ( 4. září 2017 09:36 )

 Tyto debaty poslouchají ubožáci, kterým chybí vlastní rozum, nebo možná celý mozek. Poslouchat výmysly a lži je pro mne zbytečně ztracený čas. Ty politické loutky naslibuji před volbami i nemožné, jen aby se dostaly ke korytům. Pak zapomeňte, vládneme my. Nikdy jsem ty jejich kecy neposlouchal. Mám svůj vlastní mozek a i bez jejich slibů a keců mám naprosto v hlavě jasno, koho volit budu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa