Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ostravští kriminalisté dopadli dva zloděje. Hrozí jim 10 let za mřížemi

Ostravští kriminalisté dopadli dva zloděje. Hrozí jim 10 let za mřížemi (ilustrační foto).
Ostravští kriminalisté dopadli dva zloděje. Hrozí jim 10 let za mřížemi (ilustrační foto).  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. září 2017
19:45

Kriminalisté dopadli dva pachatele loupeží, které se letos odehrály v Ostravě. Zadrželi čtyřiačtyřicetiletého cizince, který v únoru letošního roku napadl muže, jenž upadl na zasněžené komunikaci. Další obviněný se pak v červenci podílel na útoku na dvaapadesátiletého muže, kterého zkopala trojice mužů. Oběma pachatelům loupeží hrozí až desetileté vězení.

Obviněný cizinec si v únoru podle policie pro svůj útok vyhlédl šestadvacetiletého mladíka, který převážnou část noci popíjel v baru. Když okolo 03:15 vystoupil z tramvaje v části Hulváky a upadl na zledovatělé silnici, muž toho využil, mladíka zezadu napadl a udeřil do obličeje. Posléze mu ukradl mobilní telefon a utekl. Pachatel další loupeže útočil letos v červnu. Okolo 04:30 na Havlíčkově nábřeží tři pachatelé oslovili dvaapadesátiletého muže.

"Oběť vyšla vstříc jejich požadavku a v době, kdy předala jednomu z mužů mince, byla fyzicky napadena. Konkrétněji byl muž podezřelými povalen na zem a kopán, načež se pachatelé zmocnili jeho peněženky s doklady, financemi i platební kartou," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policie zatím obvinila jednoho z agresorů a dále pokračuje ve vyšetřování.

VIDEO: Zloděj ve Svatobořicích - Mistříně měl velkou dávku drzosti. Babettu ukradl za bílého dne v centru obce u obecního úřadu a bez jakéhokoliv maskování.

Zloděj ve Svatobořicích - Mistříně měl velkou dávku drzosti. Babettu ukradl za bílého dne v centru obce u obecního úřadu a bez jakéhokoliv maskování. Zloděj ve Svatobořicích - Mistříně měl velkou dávku drzosti. Babettu ukradl za bílého dne v centru obce u obecního úřadu a bez jakéhokoliv maskování. | Policie ČR

krtek. ( 2. září 2017 20:20 )

10 let hozí těm krminalistum nebo těm zlodějům ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání