Královna dětských srdcí Žížala Julie či pouze Dáda, to všechno jsou přezdívky Dagmar Patrasové. Ovšem Dáda má ještě jednu tajnou přezdívku, kterou jí vymyslel nedávno zesnulý Jiří Datel Novotný. S ním Dáda hrála v Semaforu a seriálu Návštěvníci. „S Dádou jsem jezdil několik let autem na zájezdy se Semaforem. Každou chvíli chtěla zastavit, a tak si brzy vysloužila dlouhodobou přezdívku Chcanda,“  píše v knize Fenomén Dáda herec. Vtipná, ale nepříliš lichotivá přezdívka se brzy ujala. „Mezi několika kamarády se tato přezdívka úspěšně uchytila, ale v programu byla i nadále uváděná svým občanským jménem. Na plakátech by Chcanda Patrasová asi nepůsobila nejlíp…“ vtipkoval Datel.

To, zda přezdívka byla Dádě protivná či nikoliv, nekomentuje. „Bývala s ním legrace,“ řekla deníku Aha! o Datlovi. „Měla jsem ho ráda, protože dokázal každý problém převést v legraci. Měl smysl pro humor,“ dodala Dáda.

Datel však pro svou kolegyni, s níž vystupoval dlouhých dvanáct let, vymyslel ještě jednu přezdívku. „Na Dádu jsem si vzpomněl v Japonsku, když jsem se díval v televizi na vysílání pro děti. Najednou jsem měl pocit, že tam mezi dětmi poskakovalo asi dvacet klonovaných Dád. Všechny byly v růžových, zlatých nebo bleděmodrých šatičkách a zpívaly s dětmi rozverné písničky. Ostatně Dáda mi vždycky připadala tak trochu jako Japonka,“ vtipkoval Novotný.

Vše o Dádě Patrasové naleznete: ZDE!!!

VIDEO: Patrasová: Pojedu za Italem, má tam dole 18! Felix mi už pije krev!

Video
Video se připravuje ...

Patrasová: Pojedu za Italem, má tam dole 18! Felix mi už pije krev! Petr Soukup,David Turek, Markéta Reinischová

Fotogalerie
19 fotografií