Celkem tu své automobily představuje dvacet automobilek a vidět můžete deset českých premiér v čele právě s Audi A8. „Je tady dvacet vystavujících značek, což je velmi dobré číslo a na to jsme velice hrdí. A je tu celkem deset národních výstavních premiér, největší novinkou je určitě Audi A8, což je vůz, který bude mít oficiální premiéru až za deset dní ve Frankfurtu. Zájem o něj je samozřejmě obrovský všude po světě, takže po skončení naší výstavy v neděli zamíří ihned do Amsterdamu,“ říká pro Blesk.cz šéfredaktor Světa motorů a organizátor akce Zbyšek Pechr.  

Auta k lidem a rodinám

Podle generální ředitelky Czech News Center Libuše Šmuclerové je dalším z hlavních důvodů pořádání výstavy na obou březích Vltavy v centru Prahy dostat automobily přímo k lidem. „Nápad vznikl už před dvěma lety, nicméně akce postupně rostla a ukázalo se, že ji budeme nuceni posunout na rok 2017, což ale ve výsledku nevadilo, jelikož Svět motorů slaví své 70. narozeniny. Ale nejdůležitější pro nás bylo dostat auta k lidem a rodinám,“ popisuje redaktorovi.

Takto byla celá akce zahájena:„Kromě počasí se všechno povedlo, všichni jsou fantastičtí, jsem z toho nadšená. Povedlo se to, co jsme chtěli, aby auta ,šla‘ za lidmi a navíc do takového důležitého místa v Praze, místo toho, aby oni museli za automobily,“ říká dále.

Až do neděle

Bohatý program si mohou lidé užít až do neděle. „Je to rodinná akce s doprovodnými programy. Hraje tu hned několik kapel jako Monkey Business, Tomáš Klus nebo Jelen, takže se mohou lidé přijít pobavit a také si osahat auta, která nemohli nikde jinde vidět. A v tuto chvíli mám dojem, že se to daří,“ dodává s úsměvem Šmuclerová.

Organizace ale trvala více než dva roky a vděčni za ni jsou hlavně v Praze 5, jelikož smíchovská náplavka je oproti té v Praze 2 méně využívaná. „Jednání probíhalo velice dobře. Myslím si, že máme velký zájem s Prahou, aby smíchovská náplavka ožívala dále. Já sám vidím, jak se za ty roky proměnila. Před několika lety jsme byli rádi, když tu byly akce, kam přišlo 80 nebo sto lidí. Nyní ale vidíme, že to jde zvládnout lépe a na akce tu chodí i tisíce lidí,“ připomíná na závěr radní Prahy 5 Petr Lachnit (ANO).

Během pátku se návštěvníci mohou těšit na autogramiádu hráčů AC Sparta Praha, koncert Tomáše Kluse nebo večerní světelné show na Vltavě. V neděli fotbalisty z Letné vystřídají jejich dlouholetí konkurenti z SK Slavia Praha. 

Kompletní program:

1. 9. Pátek

10:00 Otevření výstavy

10:00–22:00 Prezentace automobilek

Program na Rašínově nábřeží:

   13:00 Autogramiáda fotbalistů AC Sparta Praha

   19:00 Koncert – Tomáš Klus

   21:30 Vodní světelná show na Vltavě

   21:50 Vodní světelná show na Vltavě – repríza

   22:00 Ukončení výstavy

2. 9. Sobota

10:00 Otevření výstavy

Program na Rašínově nábřeží:

   15:00 Rady M. Vaculíka, technického experta Světa motorů 

   16:00 Beseda o „chytrém městě“

   17:00 Beseda o bezpečnosti v dopravě

   20:00 Koncert – Vladimír 518 + Orion (Smíchovská náplavka)

   21:30 Vodní světelná show na Vltavě

   21:50 Vodní světelná show na Vltavě – repríza

   22:00 Ukončení výstavy

3. 9. Neděle

10:00 Otevření výstavy

Program na Rašínově nábřeží:

    15:00 Rady M. Vaculíka, technického experta Světa motorů

    16:00 Autogramiáda fotbalistů SK Slavia Praha

    20:00 Ukončení výstavy

 

Podívejte se také na bohatou galerii přímo z náplavky:

Fotogalerie
94 fotografií