Zapomeňte na Nathana Drakea, hrdinkami Uncharted: The Lost Legacy jsou drsné ženské. A to vůbec nevadí, chlap není třeba. Chloe Fraser (Uncharted 2: Among Thieves a Uncharted 3: Drake’s Deception) a Nadine Ross (čtvrtý díl) se vrátily, aby se staly nesourodě sourodým duem, které vás provede zábavným příběhem. Ten si sice kvůli jeho tuctovosti druhý den po dohraní nebudete pamatovat, ale to neznamená, že vás nebude bavit. Naopak.

Děj se odehrává v Indii, kde se nachází ztracený poklad či tak něco. Znáte to, jde o Uncharted klasiku, která vám v hlavě neutkví. Duo hlavních hrdinek, kterému vévodí Chloe jako hratelná postava, však nezapomenete. Jsou to správné drsňačky, silné ženské, které by chtěl mít každý chlap po svém boku. Společně se vydávají do Indie, která je tak krásná, že budete slintat. Grafika je top a nic se jí nevyrovná. To je fakt.

Hra je nádherná.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Co se hratelnosti týče, jde o Uncharted se vším všudy. Budete hopsat v přenádherných prostředích, řešit hlavolamy obtížnosti zvláštní školy, občas se projedete v jeepu a narazíte nově i na otevřenější prostředí. Kromě vyznačených úkolů v něm sice není co dělat, ale co už, tohle je Uncharted. Nejde a nikdy nešlo o hru pro hardcore pařany. Tohle je gamesa pro masy a svůj úkol plní na jedničku. Neohrnujte nad ní nos, stejně se bavíte.

I když mělo jít původně o přídavný obsah k Uncharted 4: A Thief’s End, je nakonec z Uncharted: The Lost Legacy plnohodnotná hra. A ještě že tak. Holkám to sluší více ve vlastním emancipovaném dobrodružství, které vydá alespoň na 10 hodin. Potrápí vás hlavně přestřelky, hlavolamy nikoliv. Hádanky jsou totiž klasicky primitivní, a když nevíte, jak dál, hra vám poradí. Naopak míření a střílení je stále jalové.

Hlavolamy jsou jednoduché. Až moc.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Možná se zdá, že naše recenze je kritická, ale to se vám vážně jenom zdá. Kritizovat Uncharted je stejná blbost jako nadávat na filmové Transformers. Ostatně kdyby Uncharted měl někdo zfilmovat, tak jedině Michael Bay. Uncharted: The Lost Legacy je blbost v tom nejlepším slova smyslu a herní klenot pro všechny začínající hráče i milovníky PlayStation 4. Ve hře třeba najdete i multiplayer, ale nestojí za řeč. Kouzlo hry tkví ve hře jednoho hráče.

Hra vás totiž donutí vzdychat nad nádherami grafiky, nad vtahující hratelností, která vás sice vodí za ručičku, ale neustále baví. Celkovému kouzlu hry nelze nepodlehnout. Pokud vlastníte PlayStation 4 nebo ještě lépe PlayStation 4 Pro, je to pro vás povinnost. Je to guilty pleasure, které si užijete, pokud si nebudete hrát na intelektuály. Ale upřímně, v dalším díle, který zcela jistě přijde, bychom chtěli více změn. Ale stejně do něj půjdeme tak jako tak.

Fotogalerie
30 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Uncharted se vším všudy
Duo drsných ženských hrdinek
Bezkonkurenční grafika
Jde o plnohodnotnou hru
Alespoň pokus o otevřené prostředí

Minusy:
Hratelnost jako přes kopírák
Tuctový a zapomnění hodný příběh
Hlavolamy lze řešit skoro poslepu
Střílení je stále hrozné

 

Infobox
Datum vydání: 23. srpna 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro)
Cena: 999 Kč
Výrobce: Naughty Dog
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ + CZ titulky