Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve Zděchově má muž nelegálně lva a lvici, úřady s ním nic nezmůžou: Zvířat se samy bojí

Autor: aba - 
28. srpna 2017
19:27

Muž ve Zděchově nelegálně chová na svém pozemku sedmiletého lva Fufiho. Postavil pro něj kotec, na který ovšem nemá povolení, stejně tak jako nemá povolení k chování samotného zvířete. Úřady jsou na něj ale krátké – úředníci se na pozemek kvůli zvířeti bojí vstoupit.

Fufimu je sedm let a muž ze Vsetínska ho nelegálně chová doma už více než rok. Povolení veterinářů na chov tohoto druhu zvířat ale nemá, stejně tak jako nemá stavební povolení na kotec, ve kterém lev je. Na výzvy úřadů o odstranění stavby i zvířete ale nereaguje. Místo toho pořídil Fufimu „kamarádku“ a na jeho pozemek přibyla i mladá lvice.

Exekutoři, kteří přišli ohradu bourat, ale odešli s nepořízenou – kvůli přítomnosti divokých šelem se na místo báli vstoupit. „Lev je dostatečně velkou překážkou k tomu, aby zbourání plotu bylo provedeno,“ řekla TV Nova mluvčí Městského úřadu Vsetín Adéla Kousalová.

Chovatel trvá na tom, že není důvod stavbu odstraňovat. Je prý na jeho pozemku a šelmy jsou dostatečně zabezpečené proti útěku. „Za ten rok nejsme schopni nějakým způsobem vymoci rozhodnutí a přesvědčit majitele, aby se choval podle právních předpisů,“ vyjádřil se k případu starosta Zděchova Tomáš Kocourek, který se obává vzniku nelegální zoo.

Někteří ze sousedů už si na netypického domácího miláčka zvykli, jiní míní, že na vesnici divoká šelma nepatří. Exekutoři se pokusí kotec zbourat znovu, ale dokud si majitel zvířata neodvede, budou tyto pokusy i nadále nejspíše marné.

Video  KDYŽ UTEČE DIVOKÁ ŠELMA, LEGRACE JDE STRANOU.  - FACEBOOK.COM
Video se připravuje ...

babule54321 ( 9. září 2017 01:23 )

👍🏻❤️

salto ( 29. srpna 2017 07:46 )

Jóóó, ta Pravda a Láááska nám dává zabrat

moiaza ( 28. srpna 2017 21:57 )

No jó, vždyť jsme v Havlokocourkově. Jinde by si poradili hravě. Šelmy by uspali narkotizační puškou, spícího lva a lvici by dali do klece a kotec zbourali. Jenže u nás je všechno šílený problém. Vždyť problém bývá i sebrat řidičák opilému řidiči automobilu. Ne tak ještě zbourat nepovolený kotec.

lug70 ( 28. srpna 2017 20:06 )

Hmm, dobrý návod pro dlužníky, jak vyjebat s exekutorskou mafií.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání