„Zavřeli jsme bytosti, které vnímají bolest, strach i mateřskou lásku srovnatelně s námi, do malých špinavých klecí, kotců a hal. Bereme jim mláďata hned po porodu, abychom mohli pít jejich mléko,“ vysvětluje jedna z organizátorek Kateřina popud k vytvoření takto kontroverzní akce.

„Plynujeme po milionech jejich sourozence den po narození jen proto, že nedokáží snášet vejce. Podrobujeme je mnoha bolestivým praktikám, aby jejich produkty byly chutnější a levnější, a zapomínáme, že máme možnost volby“ pokračovala.

Snahou aktivistů bylo otevřít lidem oči, aby viděli, co se děje za zdmi velkochovů a jatek, aby si lidé uvědomili, že maso, které každodenně jedí, je svalovinou tvorů, kteří si zaslouží žít. Pojídání zvířat přirovnávali k holokaustu.

Video
Video se připravuje ...

Aktivisté upozorňovali na mučení zvířat Eva Fornálová

Rozruch na Můstku

Ne všichni kolemjdoucí akci kvitovali kladně. Většina si s obdivem polonahé vegany natáčela a fotografovala. Stejného názoru však nebyla. „Mami, že tam nezabíjí zvířata,“ ptal se vyděšeně chlapeček maminky, se kterou nakukovali skrz dvě řady, které obemkly skupinku ležících.

Vášnivé debaty pak pokračovaly nejen dole na Václavském náměstí, ale i na zastávkách, kdy se lidé zamýšleli nad tím, zdali je veganská strava prospěšná nejen zvířatům, ale také lidem. Dle fotografií si můžete udělat obrázek sami.

Fotogalerie
30 fotografií