V současnosti dělníci v rámci oprav silnice stále pracují na velkém množství míst Prahy. Mezi ty patří také ulice Přátelství v Uhříněvsi, kde dochází k rekonstrukci a rozšiřování silnice v úseku od kruhového objezdu u ulice K Netlukám až k hranicím Prahy. Pracovníci tady kvůli hygienickým normám nemohou pracovat v noci a předpoklad ukončení je do 30. listopadu letošního roku.

Výstavba protihlukové stěny v současnosti omezuje dopravu na Štěrboholské spojce v délce přes 1 300 metrů. Jde o úsek od čerpací stanice na úrovni ulice Národních hrdinů směrem k dálnici D11 na Hradec Králové. Je tu uzavřený odstavný a část pravého jízdního pruhu. Konec prací se očekává 11. října. Ze stejného důvodu se dopravní omezení nalézá v ulici 5. května mezi Vyskočilovou a Michelskou ulicí směrem z centra. Tady omezení zmizí na konci září.

V Praze 6 se pracuje na Evropské ulici v úseku od ulice Vlastina k mimoúrovňové křižovatce s Pražským okruhem. Opravy skončí 6. listopadu, ale v současnosti probíhá jednání s dopravní společností ROPID, aby bylo možné urychlit průjezd linek MHD touto stavbou.

Komplikace zejména během letních prázdnin vznikají na Národní třídě, kde právě probíhá nejrozsáhlejší fáze údržby silnice a auta projíždějí po tramvajových pásech. Se začátkem školního roku mají největší omezení zmizet, práce tu ale potrvají až do listopadu.

Další dlouhodobé dopravní omezení v současnosti Technická správa komunikací (TSK) hlásí z pražských ulic K Radonicům, Kyjevská nebo Na Okraji, kde práce skončí v průběhu září a října. Dopravu také stále komplikuje propad vozovky na Vysočanské radiále.

Kde se teprve začne?

Po prázdninách se začne v Praze do vozovky kopat na dalších místech. Na přelomu září a října se mají dělníci zabydlet na Barrandovském mostě, kde budou opravovat nájezdovou rampu z ulice K Barrandovu. Právě zmiňovaná ulice se stane místem dalších oprav v úseku od ulice K Holyni až k Pražskému okruhu, kde se má rekonstrukce realizovat v říjnu. Dělníci tu po etapách budou postupně uzavírat vždy jeden jízdní pruh.

Práce se nevyhnou ani Patočkově ulici v Praze 6, a to v úseku Bělohorská – Pod Královkou v obou směrech. Při jízdě do centra hlavního města mají práce proběhnout na přelomu září a října, ve třech etapách tu dojde ke kompletní uzavírce a převedení dopravy do protisměru. V opačném směru se realizace předpokládá až ve druhé polovině příštího roku.

Na Kunratické spojce mohou řidiči omezení očekávat v říjnu. Bude tu pokračovat další fáze prací, během kterých si tentokrát dělníci posvítí na kruhový objezd s Vídeňskou ulicí. Údržbu tu TSK rozdělí na dvě poloviny vozovky s tím, že dopravu tu budou řídit semafory.

Pracovat se bude i u Vltavy. Nábřeží Kapitána Jaroše se ocitne pod těžkou technikou od konce podjezdu od Letenského tunelu až k ulici Dukelských hrdinů. Rekonstrukce má proběhnout od 25. září do 17. listopadu. Další etapy jsou pak v plánu na nadcházející rok.

V Londýnské ulici na Vinohradech se od 18. září do 15. prosince bude opravovat chodník. Navazující opravu silnice tu TSK předpokládá v březnu až dubnu příštího roku. Rekonstrukce silnic má letos v říjnu začít také v lokalitě Starých Bohnic, na Vršovické, Husitské nebo U Trojského zámku.

Více o pražské dopravě se dozvíte v chatu s pražským radní pro dopravu Petrem Dolínkem.

Fotogalerie
11 fotografií