Útočník se pak šel sám udat na policii. „Dostavil se na Městské ředitelství Plzeň asi hodinu po sobotní půlnoci. Policisté se ihned vydali na místo, kde mělo k činu dojít, aby řádně prověřili oznámení,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

To, co uviděli uvnitř jednoho ze tří stanů, jimi otřáslo. „Protože vzniklo důvodné podezření, že mohlo dojít k násilnému trestnímu činu, kterého se měl dopustit muž, jenž jim případ sám nahlásil, tak ho na místě zadrželi,“ upřesnila Fialová.

„Po provedení všech potřebných úkonů a zdokumentování důkazných prostředků vrchní komisař krajského ředitelství muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ řekla Fialová. Vraždě měla předcházet hádka.

„Muž (†45) si šel lehnout do stanu. Tam za ním přišel druhý muž (42), fyzicky ho napadl a způsobil mu závažná sečná a bodnořezná poranění,“ popsala Fialová. Podle informací Blesku šlo údajně o milence. Kvůli sexu se měli také pohádat, kdy zabitý muž nechtěl být druhému po vůli. To útočníka mělo vytočit tak, že před sobotní půlnocí popadl mačetu a kamarádovi ji zasekl do hlavy a pak do jeho těla měl ještě dál sekat.

„Po provedení výslechu obviněného kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ dodala Fialová. Muži hrozí za vraždu až 18 let vězení.

Fotogalerie
14 fotografií