Dopravní změna začne platit půl hodiny po půlnoci v neděli 27. srpna. Na nábřeží mezi Čechovým a Štefánikovým mostem nebudou tramvaje během oprav jezdit v obou směrech. Tramvaje číslo 15 směrem od Olšanských hřbitovů pojedou ze zastávky Dlouhá třída odklonem přes Strossmayerovo náměstí a Veletržní palác do obratiště Výstaviště Holešovice, kde ukončí svou jízdu.

Změna čeká také linky číslo 17 a 93. Ty v úseku Staroměstská – Strossmayerovo náměstí pojedou přes Malostranskou, Spartu a Letenské náměstí. V denním provozu navíc vznikne dočasná linka číslo 27. Ta pojede z Levského přes Modřany a Braník do centra Prahy, kde okolí opravovaného úseku tramvajové trati obslouží v úseku Staroměstská – Malostranská – Čechův most – Právnická fakulta. Od pátku 1. září ale dojde ke změně trasy této dočasné linky, která ze Staroměstské pojede přes Právnickou fakultu, Čechův most a Malostranskou zpátky na Staroměstskou a dál do Modřan.

V rámci uváděných oprav tramvajové trati vznikne dočasná zastávka Čechův most, dopravní podnik nemá v plánu zavedení náhradní autobusové dopravy. Práce mají na nábřeží skončit v sobotu 2. září v 0:30 hodin.

Kromě plánovaných oprav musejí být dělníci pražského dopravního podniku připraveni také na pohotovostní zásahy. Takhle například pracovali na kolejích v Zenklově ulici, které poničilo tropické vedro: