Organizace padouchů L.E.G.I.O.N. (the League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) vedená proradným Doktorem Babylonem se chce zasadit o pád všech světových vlád a zotročení zeměkoule. Naštěstí je tu agentura M.A.Y.H.E.M. (Multinational AgencY Hunting Evil Masterminds) vedená femme fatale Persephone Brimstone známou z Saints Row: Gat Out of Hell. A právě po tomto pekelném díle známé série se Agents of Mayhem odehrávají. Země byla znovuvybudována a ze Soulu je futuristické město plné propracované techniky.

Hráč postupně získává přístup ke dvanácti agentům s rozdílnou kvalifikací, zbraněmi, schopnostmi, speciálními útoky i smyslem pro humor. Agents of Mayhem je hra prošpikovaná šprýmy jako špekáček špekem. Jeden fekální vtípek střídá další sexuální, takže o intelektuální zábavu rozhodně nejde, ale každý, kdo je v duši puberťák, se bude popadat za břicho. Hru začnete s triem Fortune, Hardtack a Hollywood. To je správně vyvážené a pro začátek hraní ideální. Hráč s ním pochopí principy hry, sžije se s ovládáním, pořádně si zastřílí a zabojuje.

Agents of Mayhem je hodně akční hra.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vzdušná pirátka Fortune je hodně hbitou pistolnicí. Korba Hardtack disponuje velkou silou a pálí z brokovnice, která je vhodná na blízkou vzdálenost. Narcis Hollywood je mrštný a po ruce má automatickou pušku. Většinu misí odehrajete se třemi agenty. Přepínání pomocí směrových tlačítek je jednoduché a efektivní. Jakmile je potřeba změnit styl boje, jedním zmáčknutím přivoláte do bitvy potřebného agenta. Zároveň tím můžete jiného zachránit před smrtí. Brzy se dostanete i k agentským misím, v nichž budete hrát za jednu postavu, kterou posléze odemknete.

Do party tak získáte i geneticky vylepšeného Yetiho se sněžným kanonem. Fandové série Saint’s Row si brzy všimnou, že jde o Olega Kirlova ze třetího dílu. Agents of Mayhem jsou s městskými gangsterskými dobře provázáni. Agentů ve hře ale nakonec bude jistě více než 12. My jsme si vyzkoušeli hru za Saint’s Row veterána Johnnyho Gata, kterého jako bonus získali hráči, kteří si hru předobjednali. Koupit si ho bude možno později jako dodatečný obsah. Agenti jsou zajímaví, vtipní a jejich rozmanitost dělá ze hry zábavu.

Yeri je připraven mrazit.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Fyzicky zdatní agenti skáčou po městě jako kamzíci. Může za to možnost ne dvojitého, ale hned trojitého skoku. Agents of Mayhem v tomto směru připomínají Crackdown z Xboxu 360. Vzdušná základna Archa slouží jako místo, kde si můžete vyrábět nové zbraně, zlepšovat schopnosti celého týmu, navštívit vozový pak nebo trénovat boj za krystaly, s jejichž pomocí lze agentům vylepšovat jejich schopnosti. Jízdy v mnoha vozech, od superkár po ty obrněné, jsou fajn, ale důraz je podle nás kladen spíše na střelbu. Agents of Mayhem zní jako zábava, kterou hra ve skutečnosti je. K dokonalosti má ale daleko.

Soul je podle nás dost prázdné místo. Náplň misí je navíc dosti stereotypní. Samé znič tohle, ochraň tamhle to. Stejně tak zamrzí, že hra neobsahuje žádnou formu multiplayeru. To je hodně zarážející. Vizuálně vypadá hra záměrně komiksově, což je stylové a grafika působí na oko pěkně. Ani elektronický soundtrack neurazí. Škoda však, že při bojích s nepřáteli se hra zpomaluje. Agents of Mayhem je dobrá hra. Dobrá, ale nic víc. V žánru městských akcí se najdou mnohem lepší kousky. Jestli je ale už máte dohrané, víte kam zamířit. Do Soulu!

Fotogalerie
23 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:
Parádní a rozmanití agenti
Hra je obstojnou městskou akcí
Sprosťácký humor

Minusy:
Repetitivní náplň
Soul je docela prázdné místo
Chybí multiplayer

 

Infobox
Datum vydání: 18. srpen 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 1699 Kč (konzole), 1399 Kč (PC)
Výrobce: Volition
Vydavatel: Deep Silver
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ